Klaipėdos savivaldybės reforma palies ir meriją

Klaipėdos savivaldybės tarnautojai kitąmet sulauks pokyčių – siekiant pagerinti įstaigos darbą, perstumdomos vadovų kėdės. Sykiu keturiais darbuotojais turėtų papilnėti miesto merija.

Per miesto tarybos komitetus šiuo metu keliauja klausimas, susijęs su savivaldybės administracijos pertvarka, kuri įneš pokyčių ir į miesto tarybos, ir į mero sekretoriato struktūrą.

Kaip teigiama sprendimo projekto aiškinamajame rašte, „siekiant sutelkti viešųjų ir tarptautinių ryšių resursus politiniame lygmenyje ir formuoti bei vykdyti vieningą ir efektyvią viešųjų ir tarptautinių ryšių politiką, tikslinga viešųjų ryšių specialistų pareigybes perkelti į savivaldybės tarybos ir mero sekretoriatą“.

Todėl esą reikia padidinti sekretoriato darbuotojų skaičių, perkeliant tris etatus iš savivaldybės administracijos ir įsteigiant vieną naują etatą.

Jeigu miesto taryba pritars, sekretoriate dirbs septyniolika žmonių. Šiuo metu jų yra dvylika.

Tai pareikalaus papildomų lėšų.

Perkeltų pareigybių ir naujai įkurtos pareigybės darbuotojų darbo užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms miesto tarybos ir mero sekretoriatui vieneriems metams reikėtų apie 65 tūkst. eurų, darbo vietai išlaikyti – 13,4 tūkst. eurų.

Darbo vietoms įrengti žadama atseikėti beveik 6 tūkst. eurų.

Dienraštis primena, kad iki šiol laisva dar balandį miesto tarybos patvirtinta viena dviejų naujų mero patarėjų vieta. Vieną jų užėmė Leonas Makūnas, buvęs bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius.

Tarybos ir mero sekretoriaus Modesto Vitkaus žodžiais, kas imsis trūkstamo patarėjo pareigų, paaiškės tik po artimiausio tarybos posėdžio, kuris vyks lapkričio pabaigoje.

Tada bus aišku, kokio profilio ir kokių konkrečių kompetencijų turintis žmogus merijai reikalingas.

Pagal pertvarkos projektą, nuo kitų metų balandžio 1-osios savivaldybėje bus naikinami šeši departamentai, šeši skyriai, dvylika poskyrių, trys pareigybės ir trys perduodamos mero pavaldumui (į Tarptautinių ir viešųjų ryšių grupę).

Departamentų vadovai taps vyriausiaisiais patarėjais, pavaldžiais savivaldybės administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
A tai dar mazai biurokratu ir tinginiu?

kestut

kestut portretas
Kada susprogs Lietuvos biurokratų armija?

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Kaip sakė vienas pasakėtininkas, orkestras blogai groja, nes muzikantai ne taip sėdi. Kas tą pasakėčią skaitė iki galo, žino, kad ir persodinus muzikantus, orkestras grojo taip pat blogai..
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių