Klaipėdoje pradėti skiepyti socialiniai darbuotojai

Padėtis dėl koronaviruso Klaipėdoje pamažu gerėja. Protrūkiai dar fiksuojami įmonėse ir šeimose, tačiau sumažėjo sergančių mokytojų. Baigti vakcinuoti ligoninių darbuotojai ir kai kurie pacientai. Per šią savaitę Klaipėdoje turėtų būti paskiepyti ir visi slaugos paslaugas namuose teikiantys asmenys.

Pirmadienio duomenimis, per praėjusią savaitę, pagerėjus sveikatos būklei arba pasveikus, iš Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) išvyko 54 pacientai.

Šiuo metu ligoninėje iš viso gydomi 96 COVID-19 sergantys ligoniai.

77 jų guli infekciniuose skyriuose, 50 taikoma deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklė patenkinama.

19 pacientų gydomi Reanimacijos skyriuje, 16 jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, kitiems trims skiriama deguonies terapija.

Keturiems COVID-19 sergantiems pacientams atliekama hemodializė.

Nustatyta tvarka sistemingai ir reguliariai profilaktiškai tiriami KUL darbuotojai bei visi prieš grįžtant į darbą po atostogų ar nedarbingumo.

Praėjusią savaitę profilaktiškai ištirti 662 ligoninės darbuotojai, 17 nustatytas COVID-19.

14 medikų (trys gydytojai ir 11 slaugytojų) dėl COVID-19 infekuotumo laikinai nedirba.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno teigimu, jei palygintume gruodžio ir sausio vidurio situaciją dėl COVID-19, padėtis uostamiestyje gerėja, tačiau norėtųsi dar geresnių rezultatų.

Šiuo metu Klaipėdoje užfiksuojama 1 043 susirgimai 100 tūkst. gyventojų, šis vidurkis kiek aukštesnis nei Lietuvoje.

Užkratas mieste labiausiai plinta įmonėse, šeimose, o apskrityje – globos bei slaugos namuose.

Vakcinacija Klaipėdos ligoninėse tebevyksta. Praktiškai visų miesto ligoninių ir regioninių ligoninių darbuotojai baigiami paskiepyti.

"Dabar skiepijami patys sunkiausi ligoniai. Pradėti vakcinuoti darbuotojai, dirbantys mobiliame punkte ir karščiavimo klinikoje, Slaugos ligoninėje, skiepijami ir slaugos paslaugas namuose teikiantys darbuotojai. Sąrašai suderinti, procesas prasidėjo vakar ir bus baigtas šią savaitę", – patikslino Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Arnas

to Arnas portretas
Klauskit SAM, kada tam vakcinos duos.

Arnas

Arnas portretas
Kada vakcinuos specialiųjų mokyklų darbuotojus? Dirbame kontaktiniu būdu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių