Klaipėdietis įveikė tremorą: sulaukė neabejingų miestiečių pagalbos

Klaipėdietis Vladimiras Ščanycinas uostamiesčio gyventojams tapo žinomas dėl savo ypatingos ligos – siaubingai drebančių rankų. Sulaukęs neabejingų miestiečių pagalbos vyras skuba pasigirti – jis jau sveiksta po operacijos ir dėkoja už jautrią svetimų žmonių paramą.

Negalėdavo atsigerti

Kovo pradžioje "Klaipėda" rašė apie šį vyrą, daugelio laikomą keistuoliu dėl pomėgio lakuoti nagus ir puoštis gausybe žiedų.

Vyras neretai parduotuvėje nepažįstamų žmonių paprašydavo paduoti jam nuo lentynos nusižiūrėtą prekę, nes pats tai darydamas jis galėjo padaryti daug žalos.

Nevaldomai drebančios rankos neklausė ir galėjo išvartyti ar net sudaužyti prekes. Tokį jo elgesį suprasdavo ne visi.

57-erių vyrui reikėjo pagalbos, be jos vilčių išbristi iš skolų jis neturėjo.

V.Ščanycinas nuo mažumės sirgo rankų tremoru, o pastaruoju metu jo rankos drebėjo taip smarkiai, kad jis negalėdavo atlikti daugelio darbų, o svarbiausia – pavalgyti ir atsigerti.

Vieno kambario butuke gyvenantis vyras labai laukė dienos, kada galės važiuoti į Kauną, kur jam buvo pažadėta atlikti operaciją. Daug kartų lankęsis laikinojoje sostinėje nedarbingas vyras nejučia prasiskolino.

Vladimiras svajojo po pasisekusios operacijos įsidarbinti, grąžinti skolas, įsigyti rūbų spintą ir susiremontuoti valdžios jam suteiktą būstą.

Sulaukė pagalbos

57-erių metų vyrui reikėjo pagalbos, be jos vilčių išbristi iš skolų iki amžiaus galo jis neturėjo.

V.Ščanycino pagalbos prašymas socialiniuose tinkluose neliko nepastebėtas. Žmonės jautriai sureagavo į žinią apie šį žmogų ir jo bėdą.

Klaipėdiečio Michailo Andrijanovo suburta komanda pavasarį spėjo išdažyti V.Ščanycino buto sienas.

Kita dalis klaipėdiečių ir užsienyje gyvenančių žmonių paaukojo pinigų ir sumokėjo dalį Vladimiro skolos. V.Ščanycinas džiaugiasi, kad atiduoti beliko vos trečdalį pinigų.

Vienas geraširdis verslininkas be jokio atlygio sumontavo šio žmogaus kambaryje erdvią spintą. Kuklus V.Ščanycino būstas įgavo naują vaizdą, jame gyventi tapo ne tik patogiau, bet ir jaukiau.

Tokia netikėta geranorių pagalba be galo jaudina vyrą, jis dažnai skelbia "Facebook" paskyroje savo gyvenimo permainas, dėkoja žmonėms, kurių anksčiau nepažinojo, bet sulaukė nesavanaudiškos pagalbos.

Laisvėjant karantinui gegužės pabaigoje V.Ščanycinas sulaukė pranešimo, kad smegenų operacija jam bus atlikta nemokamai, vyras buvo pakviestas atvykti į ligoninę Kaune.

Ne vieną valandą trukusi operacija pavyko, V.Ščanycinas jau pirmosiomis dienomis po operacijos pajuto pokytį.

Rankos nebedreba, kalbėti lengviau, vyras tikisi, kad gyvenimas jau keičiasi į gerąją pusę.

Šią savaitę vyras išvyko reabilituotis į Šventąją.

Moteris apsiašarojo

Klaipėdietė Valentina paskaitė Vladimiro istoriją ir apsiverkė. Jos prieš 15 metų miręs tėvas sirgo ta pačia liga, išgyveno tokius pat nepatogumus ir nesulaukė tinkamo gydymo.

"Tada nebuvo žinoma, kad tremorą galima gydyti operuojant. Jeigu mano tėtis būtų sulaukęs šių dienų, galbūt ne tik jo, bet ir visos mūsų šeimos gyvenimas būtų buvęs kitoks", – kalbėjo moteris.

Kaip ir V.Ščanycinas, moters tėvas susirgo tremoru dar būdamas nepilnametis. Jam taip pat teko patirti patyčių ir net priekaištų, esą į darbą jis ateina pagiriotas.

Kiekvienam paaiškinti, kad tai – ligos apraiška, nebuvo lengva.

Vėliau vyras pastebėjo, kad pavartojus alkoholio rankų drebulys kuriam laikui aprimdavo, bet kitą dieną ligos požymiai būdavo dar ryškesni.

Valentina neslėpė emocijų pasakodama, kad taip jos tėčio gyvenime susiformavo uždaras ratas, vyras tapo priklausomas nuo alkoholio ir galiausiai, būdamas 49 metų, mirė netikėtai plyšus aortai.

"Vis galvoju, kaip gerai, kad atsiranda žmonių, kurie padeda visiškai svetimiems. Juk pagalbos sulaukęs Vladimiras ir pats padės kitiems. Taip plinta gėris", – įsitikinusi Valentina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
Reabilitacija ne Šventojoje, o Palangos Reabilitacijos ligoninėje, dar ir foto įrodo :D

anonimui

anonimui portretas
Michailas Andrijanovas tikras šaunuolis! Tokius vyrus rinkti dar į valdžią! O tiems komentatoriams kurie tyčiojasi iš ligos noretusi pasakyti - išgamos jus, gyvenimas jums dar primins jūsų juokelius.

nuomonė

nuomonė portretas
Puiku, kad susilaukė pagalbos. Žmonės vis dar atjaučia silpnesnius, tai gerai. Bet... vargu ar operacija padės pasveikti, tik pradžioje juntamas pagerėjimas, laikui bėgant gali tekti vėl ir vėl operuotis. Žmogus paviešino savo asmeninį gyvenimą, susilaikė paramos, turi vilties ir kabinasi į gyvenimą. Tai ir yra rezultatas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių