Klaipėdiečiai sieks apsikabinimų rekordo

Uostamiesčio gyventojai turės progą prisidėti siekiant Gineso rekordo. Tarptautinę vaikų dieną, jau prasidėjus tradiciniam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui, klaipėdiečiai kviečiami susirinkti Kruizinių laivų terminale, kur ir bus siekiamas apsikabinimų rekordas.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną apsikabinti gyventojai raginami jau ne pirmą kartą. Šiemet apsikabinimų akcija birželio 1-ąją suvienys visą Lietuvą.

"Vaikų gynimo diena neturi konkretaus šventimo būdo ir taip yra ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje", – tikino apsikabinimų akcijos sumanytojas, buvęs klaipėdietis, muzikos prodiuseris ir kompozitorius Laimonas Žiulpa.

Pašnekovo teigimu, idėja šią šventę minėti apsikabinant buvo iškelta pernai – projektui "Taikos glėbys" suteiktas UNESCO nacionalinės komisijos patronažas ir netrukus po to prie jo prisijungė įvairios organizacijos.

Viliamasi, jog šia akcija pavyks pasiekti, kad jaunoji šalies karta Tarptautinę vaikų gynimo dieną švęstų apsikabindama bei užaugtų tolerantiškesnė ir taikesnė.

Pernai apsikabinimų akcija įvyko pusšimtyje miestų, tarp jų – ir Klaipėdoje, Danės skvere. Šiemet, kaip minėta, akcijoje dalyvauja visos šalies savivaldybės.

2016-aisiais prie iniciatyvos prisijungė apie 10 tūkst. žmonių. Šiuo metu Gineso rekordų knygoje užregistruotas apsikabinimų rekordas siekia 10,5 tūkst. dalyvių, tad tikimasi, kad Lietuvai pavyks jį pagerinti.

Birželio 1 d. 12 val. apsikabinti savo ugdymo įstaigose bus kviečiami visi ikimokyklinukai ir moksleiviai, o 20 val. apsikabins šeimos, taip pat laukiami visų amžiaus grupių gyventojai.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną žmonės apsikabinti bus skatinami nuo pat ryto. Nemokamu numeriu 8 800 80 088 bus galima užregistruoti savo apsikabinimus. Daugiausia apsikabinimų užfiksavusieji bus paskelbti Lietuvos "Myli-jonieriais".

Išsamesnę ir naujausią informaciją apie apsikabinimų akciją galima rasti www.taikosglebys.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ok

Ok portretas
Nu grazu, bet ta reikia skatinti kiekviena diena, skleisti meile seimose ir tarp nepazistamu zmoniu, o ne tik viena diena per metus. Kaip Lietuviams saltakraujams tai bus gerai ir viena karta per metus.

Kvailesnio renginio

Kvailesnio renginio portretas
nebegalima sugalvoti? Puiki proga pasireikšti kišenvagiams ir iškrypėliams.

Algis

Algis portretas
Absurdai. Bezdziones. Megdziojat Vakarus?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių