Kas greideriuos kelius Klaipėdos rajone?

Klaipėdos rajone kilo nerimo banga dėl to, kad nėra stambaus rangovo rajono žvyrkeliams greideriuoti ir gatvėms prižiūrėti. Prieš beveik tris dešimtmečius įkurta įmonė "Gargždų komunalinės paslaugos" nusprendė stabdyti veiklą.

Klaipėdos rajono savivaldybė su šia įmone buvo pasirašiusi sutartį, tačiau ji baigėsi paskutinę gruodžio dieną.

Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vadovas Algirdas Ronkus patikino, kad iš tiesų šiuo metu savivaldybė neturi rimto rangovo.

"Seniūnijos yra nusipirkusios rangą, bet ten nedidelės sumos, ilgam neužteks. Bet kol kas padėtis nėra tragiška", – patikino A. Ronkus.

Klaipėdos rajono savivaldybė ruošiasi skelbti konkursą gatvių priežiūrai ir greideriavimui.

"Mes pirkimą pradėsime. Kai jau tokia situacija, nėra ko laukti. Bet kol kas niekas nesutriks. Ši problema neturėtų atsiliepti gyventojams", – patikino A. Ronkus.

Ši problema neturėtų atsiliepti gyventojams.

Statybos ir infrastruktūros skyrius seniūnijoms buvo pateikęs informaciją, kad seniūnijos suskubtų nugreideriuoti tas vietas, kurios šiuo metu yra prasčiausios.

"Greideriuojama tada, kai spėja gruntas pradžiūti. Bet negalime greideriuoti, kai šlapia ir kai šaltis. Artėja šalčio banga, reikėtų spėti iki to. Neturėtų likti duobių per šalčius", – pastebėjo A. Ronkus.

Tačiau ne visose seniūnijose veikiausiai bus spėta palyginti žvyrkelius.

Įmonės "Gargždų komunalinės paslaugos" direktorius ir buvęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas vakar taip ir nepakėlė ragelio. Mobiliojo ryšio telefonu su žinomu rajono vyru nepavyko pasikalbėti visą dieną.

Įmonės vienu telefonų atsiliepęs darbuotojas pripažino, kad bendrovė stabdo veiklą.

"Ne, skolų neturime ir mums niekas neskolingas. Jau sustabdėme veiklą. Taip nusprendėme. Yra kaip yra. Iš krizių pasaulis moka išeiti. Vieni nori dirbti, kiti gali dirbti, o kiti nenori. Viskas čia kartu – ir amžius, ir politika", – mįslingai kalbėjo įmonės atstovas.

Pasak įmonės atstovo, bendrovė parduota, ji nėra likviduojama, tačiau keičia veiklą.

"Nėra taip, kad bankrutuojama. Įmonę nupirko kiti savininkai ir ji vykdo kitą veiklą", – patikino nepanoręs prisistatyti įmonės atstovas.

V. Dačkauskas šioje įmonėje turėjo didžiausią, bet ne kontrolinį akcijų paketą – 27 proc. Buvęs meras ne tik dirbo bendrovės direktoriumi, bet ir vadovavo valdybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kad greit ir asvaltuotus kelius reikės greideriuot.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių