Karinės jūrų pajėgos pernai išgelbėjo 135 žmones

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos pernai iš viso išgelbėjo 135 žmones Baltijos jūroje ir Kuršių mariose, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

 

 

Pernai Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo 66 pranešimus apie įvairius incidentus, iš jų 26 pranešimai buvo susiję su žmonių paieška ir gelbėjimu. Operacijų metu buvo išgelbėti 135 žmonės.

Tuo metu 26 pranešimai buvo susiję su įvairios pagalbos prašymais laivų įguloms ir keleiviams, o 9 pranešimai buvo susiję su vandens tarša. 5 prašymai buvo melagingi.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras nuolat budi ir yra pasirengęs bet kurią akimirką reaguoti į pranešimus, susijusius su paieškos ir gelbėjimo operacijomis bei teršimo incidentų likvidavimu Baltijos jūroje, Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste ir Kuršių mariose.

Per 2016 metus Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo 66 pranešimus apie įvairius su paieškos ir gelbėjimo bei taršos incidentais susijusius įvykius. 26 iš šių pranešimų buvo susiję su žmonių paieškos ir gelbėjimo operacijų organizavimu, 9 su vandens tarša, 26 pranešimai buvo susiję su įvairios kitos pagalbos suteikimu laivų įguloms ir keleiviams, laivų gedimais ir gaisrais juose, taip pat kita pagalba jūroje ir Kuršių mariose. 5 pranešimai buvo klaidingi.

Reaguojant į gautus pranešimus buvo išgelbėti 135 asmenys.

Žmonių paieškos ir gelbėjimo operacijos

Į 26 iš minėtų 66 pranešimų buvo reaguota, organizuojant paieškos ir gelbėjimo operacijas. 11 iš jų vyko Kuršių mariose ir Klaipėdos uoste, 15 - Baltijos jūroje. Šių operacijų metu buvo išgelbėti 135 asmenys, daugiausia – 95 – išgelbėti Kuršių mariose, iš jų 82 nukelti nuo aižėjančio ledo metų pradžioje.

Per metus buvo gauti du pranešimai apie žmonių paieškos poreikius, tačiau pradėjus paieškas gauta patikslinta informacija apie du rastus, tačiau jau nuskendusius asmenis.

Taršos incidentai

Per praėjusius metus Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras reagavo į 9 pranešimus apie taršos atvejus, iš kurių 3 užfiksuoti Baltijos jūroje ir 6 – Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste. Gauta informacija koordinuojant JGKC buvo perduota teršalų likvidavimą vykdančioms tarnyboms, kurios ėmėsi atitinkamų priemonių vandens taršos mastui nustatyti ir taršai likviduoti.

Kiti įvykiai

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras reagavo į 26 pranešimus, susijusius su įvairios pagalbos suteikimu laivų įguloms ir keleiviams, laivų gedimais ir gaisrais juose, taip pat kita pagalba jūroje ir Kuršių mariose. Į šiuos pranešimus buvo sureaguota reikiamos pagalbos suteikimo koordinavimu.

Klaidingi signalai

Praeitais metais Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras taip pat gavo 5 klaidingus aliarmo signalus ir nelaimės pranešimus, persiųstus iš Bendrojo pagalbos centro ir laivuose esančių radijo stočių. Kiekvienas toks gautas pranešimas buvo išaiškintas ir pripažintas kaip žmogiškoji klaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių