Karantino pradžia: klaipėdiečius viliojo parduotuvės ir turgūs

Pirmoji antrojo karantino dieną Klaipėdoje nė iš tolo nepriminė kovo 16-osios, kai gatvės ir viešosios erdvės staiga ištuštėjo. Klaipėdiečiai šeštadienį plūste plūdo į didžiuosius prekybos centrus ir lankėsi turgavietėse.

Lapkričio 7-ąją pradėjome antrąjį karantiną. Lietuvos žmonėms rekomenduojama likti namuose, be reikalo nesilankyti parduotuvėse ar paslaugų teikimo vietose. Klaipėdiečiai, atrodo, nenori tūnoti užsidarę.

Pajūryje diena buvo dulksnota, ilgoms vaikštynėms gamtoje nelabai tinkama. Gal todėl daugybė žmonių pasirinko kitą laiko praleidimo būdą – jie skubėjo į prekybos centrus.

Vienas didžiausių pramogų ir prekybos centrų buvo pilnas lankytojų. Apie tai nesunku spręsti iš automobilių aikštelių prie jo.

Viena aikštelė, arčiau įėjimo, kuriuo dažniausiai naudojasi į kino teatrą ir kitas pramogų vietas atvykstantys žmonės, šeštadienį per pietus buvo užpildyta ne visa. Užtat kita, kur kas didesnė prie trijų įėjimų į prekybos centrą, buvo pilnutėlė, rasti laisvą vietą mašinai joje tuo pačiu metu buvo galima tik atokiausiuose kampuose.

Šeštadieniais prie šios parduotuvės rikiuojasi automobiliai ir prekystaliai, iš kurių ūkininkai prekiauja savo produkcija. Pirkėjų buvo labai daug. Tiesa, žmonės dengė veidus kaukėmis, kur kas mažiau nei įprasta jų buvo nusismaukę apsaugos priemones žemiau nosies ar burnos.

Klaipėdiečiai skubėjo ir į turgavietes. Prekyba maisto produktais lauke suteikia galimybę apsipirkti su mažesne rizika užsikrėsti nei patalpose. Klaipėdiečiai liko ištikimi savo įpročiams ir traukė pirkti pamėgtų vietos ūkininkų užaugintų bei pagamintų produktų.

Iš 1972 per praėjusią parą nustatytų naujų koronaviruso atvejų, 115 nustatyti Klaipėdos apskrityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jadvyga

Jadvyga portretas
Nepamirskit,kad zmones visa savaite dirbo.Valgyt tai rei uzsipirkt,tai ir supludo i prekybos centrus.

Arturas

Arturas portretas
Rytoj Rietavo turgus dirbs pilnai juoko karantino nėra na ten dėvėkite kaukes mūvėkite pirštines ir prekiaukite i sveikata kąs kaip ne suprantamas veiksmas nuo mūsų valdžios

X

X portretas
Klaipėdiečiams Baltijos Jūros oras su jodu, paplūdimiai, pajūrio parkai, Melnragė, Giruliai,Smiltynė, Karklė, , tai sveikatos šaltiniai. Tai ne, užmaskavo, užkarantinino, kvėpuokit savo bezdalais, išpučiu- įkvepiu, o tai sveikata? Apie ką kalba? 20 metrų ir tik ne mieste? Miestas tuščias, ne milijoninis tai , kad kas 20 metrų gatvėje nesutiksi ir neprasilenksi. Masiniai renginiai: Jūros, Jazzo, ir kiti jokios pandemijos neatnešė. Tai kodėl turime dusti? Na ,o tie covid-19 atvejai labai jau įtartini. Besimtoamiai? Tai kaip jie nesijaučia? Atleiskite, kai šikti nori ,tai simtomai aiškūs, o kai sergi, ne?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių