Jūrininkų ligoninė įvertino savo profesijos lyderius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrininkų ligoninė puoselėja naujai užgimusią tradiciją – savo gimtadienio proga išskirtiniu Profesijos lyderio ženklu apdovanoti darbuotojus, pelniusius pacientų ir kolegų pripažinimą.

„Šiandien mums – 27-eri. Iš jų – vieneri metai COVID-19 ligos gniaužtuose. Ši liga pristabdė mūsų proveržį ir augimą, nukreipė upės tekėjimą kita vaga, tačiau patikrino mūsų brandą ir kolegiškumą bei profesionalumą, išryškino lyderius. Nuo pernai užklupusios negandos iki šios dienos išgyvenome nemažai nežinios ir įtampos, baimės ir pasiaukojimo valandų. Buvo herojiškų istorijų, buvo ir skaudžių netekčių. Klastinga liga pasiglemžė tris mūsų kolegas, ne vieną pacientą“, – priminė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Nors ligoninės medikai buvo vieni pirmųjų šalyje sulaukę vakcinos, iki šiol negali atsipalaiduoti ir grįžti prie įprasto įstaigos gyvenimo. Epidemiologinė situacija šalyje, lyg veidrodyje atsispindi ir ligoninėje. Nepaisant situacijos, medikai maksimaliai išnaudoja galimybes gelbėti žmonių sveikatą ir gyvybes.

Pernai ligoninės ir jos padalinių stacionaruose gydyta 13 tūkst. pacientų, ambulatoriškai konsultuota 61 tūkst., pacientų. Nors ligoninė neturi infekcinių ligų skyriaus ir nėra vadinamoji kovidinė, joje 2020 metais gydyta 162 COVID-19 liga sirgę pacientai.

„Pernai, ištikti pasaulinės apokalipsės nuojautos, ligoninės 26-ąjį gimtadienį praleidome, tačiau šiemet vėl grįžtame prie mūsų tradicijų, gimusių prieš septynerius metus. Ligoninės gimtadienio proga pagerbėme savo profesijai pasišventusius ir pacientų bei kolegų pripažinimą pelniusius kolegas, įteikėme jiems Profesijos lyderio ženklus“, – sakė ligoninės vadovas, visada akcentuojantis, kad didžiausia ligoninės vertybė yra joje dirbantys žmonės.

Už įkvepiantį pasišventimą profesijai, neišmatuojamą atsakomybę, nesavanaudišką nuoširdumą ir kolegų pripažinimą Profesijos lyderio ženklai šiemet įteikti Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus vedėjai Vilijai Ežerskytei, Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjui Nerijui Klimui, Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vyresniajai slaugytojai Nataljai Kavaliauskienei, Klinikinės laboratorijos vyresniajai biomedicinos technologei Jelenai Kazragienei ir teritorijos prižiūrėtojui Petrui Rimšai.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Profesijos lyderio ženklais per septynerius metus apdovanoti 10 gydytojų, 8 slaugytojos, 5 kitų tarnybų darbuotojai. Ženklus iš sidabro, aukso ir emalio sukūrė uostamiesčio juvelyras Vidas Bizauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Aš tai apdovanoju visas ginekologinio skyriaus slaugytojas.Ne vyr.,o eilines slaugytojas. Nuostabios,šaunios ,profesionalios.Net savam darbe,pasveikus,norisi pasitempti prisiminus jų pasiaukojantį rūpestį.

Daktaras

Daktaras portretas
O tai giedorėlis Jonas S. dar ne pensijoje?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių