Įsibėgėja pirmojo Luizės kvartalo namo statybos

  • Teksto dydis:

Naujajame Luizės kvartale sparčiai vyksta pirmojo gyvenamojo namo statybos. Netolimoje ateityje šioje kol kas tik krūmais apaugusioje teritorijoje atsiras visiškai naujas kvartalas.

Svajonių namai

Naujojo Luizės kvartalo statytojai žino, kad šioje miesto dalyje mielai kursis vaikus auginančios šeimos. Joms gyventi čia bus sudarytos puikios sąlygos.

„Žmonės, įsigiję būstus šiame kvartale mūsų statomuose namuose, čia įsikurs tikrai patogiai. Luizės name bus patogu, saugu ir šilta gyventi. Be to, visus reikalingus taškus iš šios vietos galima pasiekti pėsčiomis. Tai ir patogu, ir ekonomiška“, - tvirtina projekto vadovas Romas Grigalevičius.

Pasak jo, naujasis kvartalas yra ideali vieta jaunai šeimai, kuri nebenori niekur kraustytis, o svajoja pastovios ir patogios buities. Visai greta statomo Luizės namo yra naujas prekybos centras „Luizė“. Jame įsikūrusios ir vaistinė, ir maisto, ir kitų prekių parduotuvės, veikia jauki kavinė. Greta – įrengta didelė akų žaidimų aikštelė.

Greta naujojo Luizės kvartalo esančioje Kretingos gatvėje veikia mokykla-darželis „Varpelis“, „Verdenės“ progimnazija ir „Žemynos“ gimnazija. Mažesnius vaikus į mokyklas bus galima nuvesti, o didesnieji nesunkiai nueis ir patys. Taip pat tarptautinis LCC ir Klaipėdos universitetai. Be to, netoli miesto centras ir rekreacinės teritorijos – Vasaros estrada, Girulių miškas, pajūrio pliažai.

Sandarus namas

Dar viena svarbi aplinkybė, kuri turi didelę įtaką naujakuriams renkantis būstą, mažos išlaidos už šildymą. Projekto plėtotojai žada, kad Luizės namo gyventojai už šildymą mokės tikrai nedaug. Tai nulems išskirtinis namo sandarumas.

Kiekvienas namas privalo būti ne tik kruopščiai apšiltintas, bet ir sandarus. Net ir labiausiai apšiltintame name yra didelė tikimybė prarasti šilumą pro tarpus dėl prasto sandarumo.

Pasak R. Grigalevičiaus, Luizės namo butai bus itin sandarūs. Tai padės užtikrinti šešių kamerų langai su trimis stiklo paketais su trimis gumos tarpinėmis bei apšiltintu palangės profiliu.

„Namas bus prijungtas prie miesto centrinio šildymo. Jei namas yra sandarus ir pastatytas naudojant šiuolaikines medžiagas bei statybų technologijas, tai yra pats pigiausias šildymo būdas. Esu tikras, kad Luizės name įsigijusieji butus už šildymą mokės labai mažai“, - įsitikinęs R. Grigalevičius.

Jauki aplinka

Butai Luizės name bus parduodami su daline apdaila. Balkonai bus įstiklinti, o namus saugos šarvuotos durys su domofonu.

Pirmojo Luizės kvartalo namo kiemas bus aptvertas. Jame įrengta rekreacinė zona, kurioje bus ne tik aikštelė vaikams žaisti, treniruokliai suaugusiesiems, bet ir pavėsinė, kurioje namo gyventojai galės pailsėti, pabendrauti, išsikepti kepsnių. Greta namo – tvenkinys su fontanu.

„Neketiname stebinti prabangos detalėmis. Kad nedidintume statybų kaštų, o tuo pačių nekeltume butų kainų, name nebus lifto. Taip pat nestatysime požeminės automobilių saugojimo aikštelės. Mašinoms laikyti bus skirtos vietos kieme. Užtat pirmųjų aukštų butuose bus atskiros terasos. Be to, namo viduje bus erdvūs bendrieji koridoriai, erdvūs prieškambariai butuose“, - pasakojo R. Grigalevičius.

Karalienės Luizės pėdsakas

Šiam kvartalui suteiktas Prūsijos karalienės Luizės (1776-1810) vardas. Kraštotyrininko Kęstučio Demerecko teigimu, Luizė buvo mylima valdovė, todėl jos vardas buvo suteikiamas įvairiems  vietovardžiams.

„Prieš dabartinę Klaipėdos meriją, kur stovi fontanas su sovietinio žvejo skulptūra, nuo XIX amžiaus buvo Luizės skveras. Dabartinė Danės gatvė prieškariu taip pat buvo vadinama Luizės gatve. 1860 m. aukštesnioji miestiečių mokykla buvo pervadinta Luizės gimnazija. Šalia Šv. Kazimiero bažnyčios išlikęs parkelis buvo vadinamas Karalių skveru.  Kalbama, kad būtent jame ir susitiko Prūsijos karalius Frydrichas Vilhelmas III, karalienės Luizės vyras, ir Rusijos imperatorius Aleksandras I“, - sakė K. Demereckas.

www.luizesnamas.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
pravartu žinoti, kad iš to projekto vadovo romo grigalevicius keliolika antstolių, keletas metų kankinasi išieškodami daug milionų litų. Šitam projekte jis per savo mamą turi 49% akcijų. Apie šį "versliniką"žino visa Klaipėda ir todėl jis pas mus nesireklamuoja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių