„Grigeo Klaipėda“ teismui pateikė antrąjį ieškinį – siekia prisiteisti 1,4 mln. eurų

„Grigeo Klaipėda“ Klaipėdos apygardos teismui pateikė antrąjį ieškinį, kuriuo iš buvusio įmonės generalinio direktoriaus Vido Beržonskio, buvusio gamybos direktoriaus Jono Garalio bei kitų susijusių fizinių ir juridinių asmenų siekia prisiteisti 1,4 mln. eurų žalos atlyginimą.

Pirmasis ieškinys pateiktas dar pernai gruodį, o bendra abiejų ieškinių suma dėl patirtos žalos siekia 2,7 mln. eurų.

Kaip teigiama bendrovės pranešime, buvę „Grigeo Klaipėda“ vadovai kaltinami nepagrįstu bendrovės piniginių lėšų mokėjimu bei sistemingu veikimu prieš bendrovės interesus, taip pat netinkamu jiems priklausančių pareigų vykdymu, kuris truko aštuonerius metus – nuo 2011 iki 2019 metų pavasario.

Ieškinyje „Grigeo Klaipėda“ nurodo, kad buvęs įmonės generalinis direktorius V. Beržonskis kartu su buvusiu įmonės „Algol Chemicals“ vykdomuoju direktoriumi Vaidotu Kizelevičiumi galimai sudarė ir įgyvendino „Grigeo Klaipėda“ produkcijai reikalingo krakmolo tiekimo schemą, tokiu būdu siekdami turtinės naudos įmonėms „ChemTrade“ ir Airijoje registruotai „Sago Industries Limited“, kurios akcininkė buvo minėtoji įmonė.

„ChemTrade LT“ buvo įkurta 2011 metų gegužės mėnesį ir nuo to laiko iki 2019 metų pavasario per šią įmonę buvo perkamos įvairios cheminės medžiagos popieriaus fabrikui, taip pat ir dažai bei krakmolas. 2015 metų rugsėjį tiekimą perėmė įmonė „Sago Industries Limited“, kuri krakmolą tiekė iki 2019 metų.

„Buvęs „Grigeo Klaipėda“ gamybos direktorius J. Garalis buvo tas asmuo, kurio sprendimu „Grigeo Klaipėda“ produkcijai gaminti turėjo būti tiekiamas būtent tapijokos krakmolas, nors kitų įmonių atlikti tyrimai rodo, kad jokių objektyvių priežasčių tam nebuvo, o kartono gamybai įmonė faktiškai naudojo vien pigesnį kviečių krakmolą“, – teigiama pranešime.

„Grigeo Klaipėda“ teigimu, J. Garalis neabejotinai žinojo, kad vietoj tapijokos bendrovei buvo tiekiamas kviečių krakmolas, tačiau nesiėmė jokių veiksmų, kad toks „Grigeo Klaipėda“ akivaizdžiai nuostolingas tiekimas būtų nutrauktas.

„Grigeo Klaipėda“ vidinis tyrimas atskleidė, kad buvusiems vadovams V. Beržonskiui ir J. Garaliui taikytina atsakomybė ir už netinkamą nuotekų valymą. Komisijos išvadose teigiama, kad sprendimai, dėl kurių dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į įmonės „Klaipėdos vanduo“ nuotekų tinklus, buvo priimti tuo laikotarpiu, kai įmonei vadovavo V. Beržonskis, o gamybos vadovo pareigas užėmė J. Garalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Pagal LR įstatymus, tai nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Bet medžioklėje susirinkę nusprendė priešingai, nežinai - nekaltas. Ką dar VIDINIS tyrimas išras? Vemt verčia

brainwashed

brainwashed portretas
prie ko čia vidinės įmonės problemos? kur miesto ir valstybės(piliečių) interesai? kodėl vis dar nepaskaičiuoti nuostoliai ir neišstatyta sąskaita už visą teršimo laikotarpį? reikia nepriklausomo tyrimo. nes matosi, kad dūdorius tyliai verkia ir chebra visaip bando išsivartyti(makūnas staiga "pavargo" ir tepė slides), nukreipdami dėmesį į nereikšmingus mums dalykus. be abejo ir coronavirusas(kur ebola, kempinligė?) dar labai parankiui. partokratinė demokratija "in red".

Kirvis

Kirvis portretas
Klanas. Turi buti teisiamas tarptautinio teismo. Ko verta vietine temide, parode Jurbarko nusikaltimas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių