Greitosioms Klaipėdoje – daugiau darbo: po švenčių virusas paguldė ne vieną bendradarbį

Greitosios medicininės pagalbos stoties automobiliai pastaruoju metu miesto gatvėmis zuja dažniau, o medikai dirba be pertraukų, nes po švenčių virusas paguldė ne vieną bendradarbį.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties viršininko pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė atviravo, kad lyginant su laiku, kai nebuvo karantino, dabar darbo padaugėjo maždaug trečdaliu.

Karantino metu greitųjų ekipažai atlieka naują darbą – gabena namo saviizoliacijai iš ligoninės išleidžiamus pacientus. Ligoninėje gydęsi COVID-19 pacientai, išleisti namo, dar negali naudotis visuomeniniu transportu, todėl GMP ekipažai juos gabena namo ar į kitą vietą, kur jie dar kurį laiką izoliuojasi nuo aplinkinių.

Panašiai elgiamasi ir su tais asmenimis, kurie atvyksta į ligoninę, jiems nustatomas koronavirusas, bet jų būklė nėra sunki ir jie gali gydytis namuose, todėl greitosios parveža ir juos.

"Toks darbas dabar sudaro apie trečdalį viso krūvio. Nenuostabu, kad žmonės gatvėse mato daugiau mūsų automobilių. Kadangi turime daugiau darbo, turime greičiau suktis, todėl dažniau tenka įjungti garsinį signalą", – pasakojo N.Dambrauskienė.

Dar viena priežastis, dėl kurios greitosios ekipažai priversti greičiau judėti, yra sumenkusios darbuotojų pajėgos.

Šiuo metu COVID-19 diagnozuota keturiems medikams, penkiems vairuotojams ir vienam administracijos GMP stoties darbuotojui. Dar septyni medikai priversti izoliuotis.

Manoma, jog šie darbuotojai užsikrėtė ne darbe, o šeimose.

"Klaipėdiečiai neturėtų dėl to baimintis, pagalba visiems sunegalavusiems bus suteikta. Tik tiek, kad mūsų darbuotojams teks dirbti greičiau", – tikino N.Dambrauskienė.

Kai kurie medikus besikviečiantieji klaipėdiečiai panikuoja be pagrindo.

Kai kurie sergantieji kviečiasi medikus nė kiek nepablogėjus sveikatos būklei, bet reikalauja pas juos apsilankyti būtinai išeiginėmis dienomis ar per šventes. Antai ne vienas savaitę sirgęs ligonis sumanė važiuoti į ligoninę per Kalėdas, nors karščiavo visą savaitę iki tol.

Išsiaiškinę, kaip žmogus jaučiasi, GNP medikai nustato, kad ligonio būklė nereikalauja vykti į ligoninę.

Kai kurie po pokalbio su medikais supranta, kad stacionaraus gydymo jiems nereikia, bet jeigu pokalbis būna nesėkmingas, tokius žmones tenka vežti į ligoninę. Ten dažniausiai pacientai patys įsitikina, kad greitosios medikai buvo teisūs. Jeigu toks žmogus serga koronavirusu, jį tenka dar ir parvežti namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Ko negali savivaldybė suteikti transpotą??? Kodėl mūsų meras ,dudorius,nesidomi situacija????Viskas ant Gmp numesta!!!??? Ar gmp valdžia neprašo pagalbos???

Anonimas

Anonimas portretas
O ko nesinaudoti nemokama GMP paslauga! Nuveža į ligoninę. Ten padaro tyrimus. Neduodie, jei teigiamas testas - dar ir parveža atgal namo ! Ir viskas-našarom.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių