G. Nausėda lankysis Nidos meno kolonijoje

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį lankysis Neringoje, Nidos meno kolonijoje.

Vilniaus dailės akademijos padalinyje, rengiančiame tarptautinius seminarus, edukacinius užsiėmimus menininkams, parodas, video peržiūras, konferencijas, prezidentas susitiks su menininkais.

„Prezidentui parodysime pastatą, papasakosime, kaip veikia Nidos meno kolonija. Bus ekskursija su gidu po vasaros parodą, susitikimai su keliais menininkais, kurie šiuo metu reziduoja ir dirba“, – BNS sakė Nidos meno kolonijos Vykdomoji direktorė Rasa Antanavičiūtė.

Anot jos, menininkų rezidencijų programa leidžia įstaigoje Lietuvos ir užsienio menininkams profesionalams pabūti mažiausiai mėnesį, dalyvauti studijų užsiėmimuose ir patiems kurti netradicinėje aplinkoje. Daugiausiai rezidencijoje vieši mišrias medijas – video, fotografijos meną, instaliacijas – kuriantys menininkai.

Planuojama, kad G. Nausėda susitiks su menininkėmis iš Portugalijos, tai pat su Norvegijoje gyvenančia lietuve Emilija Škarnulyte, taip pat su viena iš trijų Venecijos bienalėje pagrindinį apdovanojimą šiemet pelniusių menininkių Lina Lapelyte.

Nidos meno kolonija veikia nuo 2011-ųjų. Jos tikslas – kurti palankias sąlygas originaliems šiuolaikinio meno projektams įgyvendinti, kelti dailės ir dizaino edukacijos kokybę, diegti inovacijas meninio švietimo srityje, skatinti tarptautinį bendradarbiavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Glostant bobutes ar lankant menininkus gerovės valstybės nebus.Dirbti ir pažadus vykdyt reikia.

Rapolas

Rapolas portretas
Laikas pradeti dirbti. Daug purvo reikia isskobti valstybes strukturose...

Turistas

Turistas portretas
Prezidentas isitikins tiltas reikalingas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių