Dėl projekto korekcijų Juodkrantėje sustabdytos lankytojų centro statybos

  • Teksto dydis:

Dėl techninio projekto korekcijų iki spalio 10 dienos sustabdytos Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centro Juodkrantėje statybos, pranešė parkas.

Darbai nebevyksta nuo rugsėjo 10 dienos ir, anot parko, yra sustabdyti dėl objektyvių priežasčių.

„Sustabdymas buvo numatytas ir statybos rangos sutartyje, pasirašytoje tarp Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos ir įmonės „Pamario restauratorius”, – pranešė nacionalinis parkas.

Anot įstaigos, jau yra parengtas lankytojų centro ekspozicijos „Sukurta vėjo, smėlio ir vandens“ projektas. Siekiant įgyvendinti jos idėjas, reikia tobulinti kai kuriuos centro projekto sprendinius – laiptų konstrukciją, apšvietimą, apdailos medžiagas, kitus elementus.

Juodkrantės lankytojų centras pakeitus pastato paskirtį bus įrengtas buvusios Juodkrantės mokyklos pastate, L. Rėzos gatvėje 8. 

Statybų darbai prasidėjo pernai rudenį ir turėtų trukti dar apie metus.

Didžiausios pastato erdvės, apie 400 kv. metrų, bus skiriamos ekspozicijai „Sukurta, smėlio, vėjo ir vandens“. Ji sukurs galimybę interaktyviai pažinti teritoriją, išspręs blogo oro problemą, kadangi lankytojų centras dirbs ir žiemą, anksčiau skelbė nacionalinis parkas.

Bus įrengta konferencijų ir parodų salė, į Juodkrantę persikels dirbti visa nacionalinio parko administracija.

Kuriant pastato architektūrą buvo vadovaujamasi Juodkrantės istoriniu palikimu ir ieškoma sąsajų su XX a. pradžios vilomis. Pastatas bus pritaikytas neįgaliesiems, o ekspozicijos lankymas turėtų būti nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi laukiam, laukiam,

oi laukiam, laukiam, portretas
STT mes laukiam ir degtinę maukiam.

Vasara

Vasara portretas
"Darbai sustabdyti nuo rugsėjo 10d."????????? Visą vasarą ten buvo tyku ir ramu. Juodkrantėje du baisūs vaiduokliai - akivaizdus institucijų nusikalstamo veikimo įrodymas. Išdraskyta gelbėjimo stotis ir mokykla.. kam lindot drąskyti, jei žinojot, kad taip bus? Bet užtai skundžia ir kabinasi prie puikiai ir greitai sutvarkyto komplekso "Dūmo" kavinės vietoje. Biurokratai, jūs nesikabinėkit, o pasimokykit kaip reikia operatyviai statyti. Tipo gelbėjimo stoties vaizdas bus geresnis, jei tampysit dūmo statytojus po teismus? Koks gražus ten projektas įgyvendintas.. o ten, kur valdiškos galvos organizuoja, tai betvarkė. Koks buvo įdomus Medžių takas Juodkrantėje. Dabar apleistas erkynas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių