Dėl mašinų Kauno gatvėje – karas su policija

Vietos automobiliams trūkumas prie naujojo policijos pastato Kauno gatvėje verčia pareigūnus ieškoti išeities ir kreiptis į miesto vadovus pagalbos.


 

Vietos automobiliams trūkumas prie naujojo policijos pastato Kauno gatvėje verčia pareigūnus ieškoti išeities ir kreiptis į miesto vadovus pagalbos.

Šiandien Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas lankysis miesto savivaldybėje ir susitiks su administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu. Be kitų reikalų, policijos vadovas ketina kalbėti ir apie itin aštrią automobilių vietų prie Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) problemą.

Bėda ta, kad pareigūnai ir policijos interesantai netelpa jiems skirtose aikštelėse. Jie bando įsisprausti į siaurus Kauno gatvės daugiabučių namų kiemus. Dėl to kilo miestiečių nepasitenkinimas, jie jau kreipėsi į A.Motuzą raštu.

Pastebėta, kad ir gyventojai savo mašinas palieka policijos aikštelėje. Todėl netrukus pareigūnai savo automobiliams gaus specialius leidimus, o nepaisantieji draudimų bus baudžiami.

Policijos vadovai, atsakydami gyventojams, pakvietė juos susitikti ir drauge aptarti opią bėdą.

„Apsistatėme ženklais. Ir su savais baramės, ir svetimus gainiojame. Kol kas automobilių statymo situacija gana sudėtinga, – konstatavo A.Motuzas. – Būtų geriausia išsinuomoti šalia mūsų pastato esančius sklypus. Šilutės plento pusėje yra erdvė, kurioje numatoma statyti Klaipėdos apygardos teismą. Būtų gerai be didelių investicijų pasidaryti laikiną aikštelę, kuri atitiktų gamtosauginius reikalavimus. Ko gero, tam reikėtų ir miesto savivaldos sprendimo.“

Policijos viršininkas kalbėjo ir apie tokios aikštelės įrengimo kainą. Tokie skaičiavimai būtų labai aktualūs.

Statant naująjį VPK, pradžioje buvo numatyta, kad greta turėtų atsirasti penkiaaukštis garažas tarnybiniam policijos transportui. Šios minties teko atsisakyti dėl itin didelės šio statinio kainos – beveik 3 mln. eurų. Turto bankas nesiėmė finansuoti tokio brangaus objekto, nes uostamiesčio policija neturėjo tokios vertės turto, kurį būtų galėjusi įkeisti. Todėl plano turėti daugiaaukštį garažą teko atsisakyti.

Jeigu pavyktų įveikti biurokratinius formalumus, per vasarą būtų įmanoma įrengti laikiną aikštelę.

Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Arvydas Daugėla teigė, kad teismas minėtą žemės sklypą naudoja tik pagal Valstybinės žemės panaudos sutartyje nurodytą paskirtį ir be Nacionalinės žemės tarnybos sutikimo neturi teisės jo perduoti naudotis trečiajam asmeniui.

„Tik gavę tokį sutikimą galėtume spręsti, ar leisti naudotis minėtu sklypu“, – teigė A.Daugėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Airidas

Airidas portretas
..ir šiaip, buvusi viena iš saugesnių gatvių, Kauno gatvė patapo vairuotojų "spąstais", tenka važiuoti per dieną po kelis kartus, tai niekaip nesuprantu, ką ten kelininkai padarė su tomis kelio juostomis ? Jų dabar dvigubai daugiau - nauja ir sena, kuri vietomis ryškesnė už naują ! O kaip Jums išvažiavimas iš Kauno gatvės į Šilutės plentą, ten kur žmonės nori apsisukti link centro, arba važiuoti į "bazę" ? Turi rizikuoti ir kirsti tris juostas, šokti kažkam už nosies, nes kitaip neapsisuksi, tave priverčia pažeisti KET ! O jei atsistoja koks "klevas" , ar šiaip, lėtesnių apsukų žmogelis, tai batai - Kauno gatvė užkimšta ! Vienu žodžiu, dėkui Jums, Jūs tikri GENIJAI !

nuo antro galo

nuo antro galo  portretas
o tai kur ziurejo valdzia ir projektuotojai ir visi kiti prisedeje prie naujo pastato statybos???? juk zinojo kad i viena pastata sukels visas policijas+ migracija ir dar bala zino ka....Pastatas didziulis o apie masinu stovejima "netycia" nei vienas nepagalvojo. Aisku kad dabar jau per velu....Tragedija dabar eismaskauno g. ir taip siaura ir tamsi gatve (del naujovisku sviestuvu) tapo nebepravaziuojama is vis....

nesuprantu

nesuprantu portretas
juk sukėlė tiek įstaigų, kurių senuosius pastatus parduos, tai gal reikia nustatyti tokią jų kainą, kad užtektų ir garažui, kuris buvo suplanuotas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių