Danės skvere – dviračių parkas

Danės skvere, kurio atnaujinimą ketinama pradėti kitąmet, bus įkurdintas ir dviračių parkas. Manoma, kad nauja pramogų erdvė turėtų būti populiari tarp klaipėdiečių.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, vienas pagrindinių Danės skvero atnaujinimo tikslų – šią erdvę pritaikyti įvairaus amžiaus žmonėms.

Iš pradžių šioje vietoje planuota įrengti riedutininkų, riedlentininkų ir BMX dviratininkų parką. Manyta, kad tai į skverą pritrauktų daugiau paauglių.

Tačiau projektuotojai pasiūlė, kad Danės skvere galėtų atsirasti ne riedutininkų, riedlentininkų ir BMX dviratininkų, o dviratininkų parkas.

Atkreiptas dėmesys, kad pirmasis rengiamas Sąjūdžio parke. Riedutininkų, riedlentininkų ir BMX dviratininkų parkas taip pat yra prie Klaipėdos jaunimo centro, esančio Puodžių gatvėje, Poilsio parke. E.Mantulova informavo, kad toks pasiūlymas buvo priimtas.

"Mieste reikia turėti kuo daugiau ir įvairesnių erdvių", – pabrėžė pavaduotoja.

E.Mantulova atskleidė, kad dviračių parkas būtų suskirstytas zonomis. Trasą sau rastų ir tik šiomis transporto priemonėmis besimokantys važiuoti, ir neseniai patobulėję, ir jau daug metų ištikimi šiai pramogai žmonės.

"Kiekvienai grupei tektų skirtingos kliūtys. Mažieji dviratininkai galėtų mokytis ir eismo taisyklių. Žymėjimai dviračių parke atitiktų esančius gatvėse", – pasakojo pavaduotoja.

Dar nėra iki galo sutarta, kurioje Danės skvero vietoje turėtų atsirasti dviračių parkas. Atrakcionus riedutininkams, riedlentininkams ir BMX dviratininkams buvo numatyta įrengti arčiau įmonės "Klaipėdos energija", būsimo Bastionų gatvės tilto.

"Tai graži, nauja idėja. Mūsų mieste nėra tokio parko. Įrengę jį, gyventojams galėtume pasiūlyti daugiau ir įvairesnių pramogų. Toks dviračių parkas yra Rygoje. Ten jis turi didelį pasisekimą", – kalbėjo pavaduotoja.

Danės skvero ir krantinių atnaujinimas turėtų startuoti kitąmet. Iki metų pabaigos planuojama pabaigti projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam, kuris niekada nebus pensininkas

tam, kuris niekada nebus pensininkas portretas
Žemiausią savo išsivystymo lygį rodo tie žmonės (kartais, kaip Lietuvoje, ir valdžia), kurie tyčiojasi, niekina, gniuždo senus žmones. T.y., savo motinas, senelius, prosenelius. Kultūringose šalyse taip nėra. Užtenka pavažinėti po Paryžių, Londoną, kitus vakarietiškus miestus. Matysite, kaip ten elgiamasi su senais žmonėmis, kaip jais rūpinamasi, kaip jie džiaugiasi gyvenimu. O mūsų tauta žlunga.

Anonimas

Anonimas portretas
nepensininkui, kodėl įžeidinėji pensininkus ateis laikas būsi ir pats pensininkas ir tie pensininkai nuvažiuoja į kapus ir ten tikrai ramuma o manau kad ir pats turi palaidotų giminaičių tai siūlau irgi aplankyti ir žvakutę uždegti

to milda sovietine liekana

to milda sovietine liekana portretas
Dangės skvere – dviračių parkas.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių