Benamių guolius – į šiukšliadėžes

Po daugiabučių namų balkonais gulinėjantys bei prie parduotuvių migius įsirengę benamiai vis dažniau verčiami pakilti iš savo guolių ir sutvarkyti prišiukšlintą aplinką. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai nusiteikę jiems neduoti ramybės.

Viešąją tvarką prižiūrintys valdininkai drauge su policininkais ir socialiniais darbuotojais vis dažniau po darbo valandų užsuka į tuos kiemus bei miesto užkaborius, kuriais skundžiasi klaipėdiečiai.

Trečiadienį vyko dar vienas toks reidas. Valdininkai ir pareigūnai žvalgėsi Ąžuolyno parke, prie netoliese esančios parduotuvės bei gimnazijos, Taikos prospekto pradžioje, Mokyklos gatvėje prie liūdnai pagarsėjusio bendrabučio, Sinagogų, Sportininkų gatvėse, Teatro aikštėje.

Pabudinti ir priversti surinkti pačių suneštas šiukšles asocialūs asmenys neprieštaravo.

Vienas jaunas vyras jau neblogai pažįstamas Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams. Prieš kelis mėnesius jis dievagojosi norįs susirasti darbą ir grįžti į normalų gyvenimą, tačiau per visą vasarą nepasistengė, kad jo noras taptų kūnu.

Kitas vyras, paklaustas, kur gyvena, atsakė filosofiškai: „Žemės planetoje.“ Jam buvo nesuprantama, kas blogo, jei jis sėdi prie parduotuvės apsikrovęs šiukšlėmis. Parduotuvės pastato šeimininkai buvo paprašyti prižiūrėti tvarką aplink statinį.

„Mūsų tikslas nebuvo rasti kaip galima daugiau netinkamai besielgiančių asmenų ar užfiksuoti kuo daugiau pažeidimų. Norime, kad žmonės priprastų prie minties, jog tvarkos mieste žiūrėsime ir darbo metu, ir vakarais ar net naktimis. Mūsų žmonės dirbs dviem pamainomis. Trečiadienio vakarą žvalgėmės ir tose vietose, kur gyventojai nuolat piktinasi netvarkingai statomais automobiliais arba praneša apie girtaujančius asmenis. Kitomis dienomis ieškosime rūkalių. Turime daug planų ir pastebime, kad ten, kur bendruomenės aktyviai kovoja už tvarką, gyvenimas darosi šviesesnis ir tvarkingesnis“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lewi

lewi portretas
cia visur matau tik vyti vyti nezinau kaip lietuvoje su tuo bet londone nepavaikysi ju nes tau paprasciausiai pasakyt-ar tu pirkai ta vieta-esi savininkas-? ar cia yra viesa vieta-?

pasiūlymas

pasiūlymas portretas
GRIEŽTAI BAUSTI PARDUOTUVIŲ SAVININKUS PRIE KURIŲ BŪRIUOJASI ALKOHOLIKAI

Pietine

Pietine portretas
Laukininku gatveje prie Pajurio pagrindines mokyklos pakalneje po medziais taip pat pastoviai gulineja , geria alkoholi ir siukslina benamiai . Ne koks vaizdas .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių