Baltijos prospekto Klaipėdoje rekonstrukcija: patvirtintas 4 mln. eurų finansavimas

Pagrindinės Klaipėdos miesto arterijos – Baltijos prospekto – rekonstrukcijai šiemet bus skirta kiek daugiau nei 4 mln. eurų investicijų. Tai patvirtinta Vyriausybės kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimo lėšų naudojimo 2023–2025 metų sąmatoje. Šis finansavimas padės užbaigti pagrindinius Baltijos prospekto rekonstrukcijos darbus iki 2023 m. pabaigos.

Milijoninės investicijos bus skirtos Šilutės plento (įskaitant ruožą į Dubysos gatvės įvažiavimą) ir Vilniaus plento žiedinei sankryžai Klaipėdoje rekonstruoti.

„Baltijos prospektas yra viena pagrindinių Klaipėdos eismo arterijų ir pati svarbiausia, vedanti į strateginį objektą – Klaipėdos valstybinį jūrų uostą. Šis prospektas svarbus ne tik uostamiesčio gyventojams – šiltuoju metų laiku juo taip pat keliauja tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos. Dar iki šių metų pabaigos planuojama užbaigti bent jau 96 proc. rekonstrukcijos darbų“, – sako susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.

Pasak M. Tarnausko, Klaipėdoje besidriekiantis Baltijos prospektas yra IX B tarptautinio transporto koridoriaus dalis, kuriuo intensyviai vežami kroviniai į jūrų uostą ir iš jo, todėl šį prospektą būtina tinkamai pritaikyti dideliems krovinių srautams, tuo pačiu metu užtikrinant saugų eismą, patogesnį susisiekimą bei mažesnę oro taršą mieste.

Šis prospektas svarbus ne tik uostamiesčio gyventojams – šiltuoju metų laiku juo taip pat keliauja tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos.

Susisiekimo ministerija primena, kad Baltijos prospekte rekonstruojama žiedinė sankryža jungia šį prospektą su intensyviais Šilutės ir Vilniaus plentais.

Netoli rekonstruojamos sankryžos įsikūrę gyvenamieji daugiabučių rajonai, jungtys su kitais Lietuvos miestais, Klaipėdos LEZ, dideli prekybos centrai, čia susikerta miesto gyventojų ir tranzitinio eismo srautai.

Šia viena problemiškiausių uostamiesčio gatvių rytinio ir vakarinio piko metu per valandą pravažiuoja apie 7 tūkst. transporto priemonių.

Siekiant pagerinti sankryžos pralaidumą, joje rytų–vakarų kryptimi statomi du apie 400 metrų ilgio viadukai. Esama žiedinė sankryža rekonstruojama į „turbožiedą“ su požeminėmis pėsčiųjų perėjomis, pėsčiųjų ir dviračių takais, apsauginiais atitvarais.

Baltijos prospekto rekonstrukcija – tęstinis projektas, vykdomas nuo 2020 m. Bendra projekto vertė siekia apie 40 mln. eurų. Atsižvelgiant į šio projekto svarbą, rekonstrukcijos sudėtingumą ir didelę projekto kainą, jam kasmet skiriama KPPP lėšų: 1,6 mln. eurų 2020 m., beveik 8,5 mln. eurų 2021 m., 8,75 mln. eurų 2022 m. ir per 4 mln. eurų (4 042 500 eurų) šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatingėjau

Nepatingėjau portretas
Pritariu blaiviam. Įdėkite dramblio nuotrauką ir parašykite ,kad tai mielas kačiukas.

Anonimas

Anonimas portretas
Valio ! yra kur VOGTI !

Blaivus

Blaivus portretas
Kaip galima rasyti apie Baltijos pr., o ikelti belenkokia nuotrauka su uostu. Tai geriau nekelti jokiu sociatyviu foto, nes ikelus plastakes nuotrauka galima bet kam ja priskirti... Redaktoriaus vietoje, jei toks yra, isvis uzdrausciau liesti nuotraukas neigaliems darbuotojams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių