Atmetė kaltinimus aplinkosaugininkui A. Marozui

Tarnybinis patikrinimas dėl Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Vitalio Marozo veiksmų baigėsi be nuobaudų.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Andrius Kairys patikino, kad vadovybė neįžvelgė nusižengimo ir nusprendė nebausti A.Marozo.

Geriausio pareigūno vardą šiais metais pelnęs A.Marozas tarnybinį patikrinimą pelnė po pokalbio su vienu žvejų.

Nerimsta aistros dėl nuleisto Laukžemių tvenkinio. Dėl žvejo įrašyto telefoninio pokalbio su Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininku V.Marozu buvo pradėtas tarnybinis tyrimas.

Incidentas nutiko dar rugsėjo 15-ąją prie Laukžemių tvenkinio, kuris vėliau buvo nusausintas. Pokalbis su aplinkosaugininku buvo įrašytas dar tuomet, kai tvenkinyje buvo galima žvejoti.

Keletas iniciatyvių piliečių budėjo prie tvenkinio ir pastebėjo vadinamaisiais skrituliais žvejojusius vyrus.

"Vanduo jau buvo išleidinėjamas. Pamatėme, kad buvo begalė žvejų. Mūsų galva, ten buvo brakonieriaujama. Mes paskambinome V.Marozui ir įrašėme pokalbį. Jis atsisakė reaguoti į iškvietimą", – sakė vaizdo įrašą padaręs Ignas Luotė.

Anot jaunuolio, žvejai užfiksavo, kaip keturi vyrai į vandenį suleido nuo 14 iki 18 skritulių.

"Vienam asmeniui galima žvejoti keturiais žūklės įrankiais. Tai buvo akivaizdus pažeidimas, nes žvejojo trise valtyje", – aiškino I.Luotė.

Didžiausias ginčas kilo dėl to, jog jaunimas buvo įsitikinęs, kad visas tvenkinio žuvis reikia perkelti į kitus telkinius, o pats V.Marozas pripažįsta, kad jis laikėsi nuomonės, jog žuvis verčiau išgaudyti patiems žvejams.

"Tuo metu žvejoti buvo galima. Aš telefonu jaunimui paaiškinau, kad važiuoju į teismą Kretingoje. Nesakiau, jog neatvažiuosiu, sakiau, kad veikiausiai neatvažiuosiu. Įvyko priešingai, po teismo aš jau buvau prie tvenkinio. Tuo metu vienas mūsų ekipažas buvo mariose, o kitas – Skuodo rajone. Ten nebuvo tokia karšta situacija, kurią aiškintis reikėjo taip pulti", – teigė V.Marozas.

KRAAD direktorius A.Kairys patikino, kad buvo patikrina, kur tą dieną važiavo ir kuo užsiėmė V.Marozas.

"Žmogus vyko į teismą Kretingoje. Jis neatsisakė reaguoti, nuvažiavo po teismo. Mūsų transporto priemonėse yra įmontuota GPS sistema. Mes žinome, kur tuo metu yra kiekvienas ekipažas", – teigė A.Kairys.

Departamento vadovas sakė, kad tokie skundai nėra dažni.

"Mes šimtu procentų reaguojame į iškvietimus, net ir į anoniminius. Jei neatvyksta pareigūnai, tam tikrai būna rimtos priežastys", – patikino A.Kairys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonime

Anonime portretas
BBD

Anonime

Anonime portretas
Tai kodėl tas nejuodinamas žmogus iš policijos išspirtas buvo?

Anonimas

Anonimas portretas
Jūs jau nebeturit ką šnekėt pažiūrėkit iš esmės ką žmogus veikia ir iiek padarė o kažkokio pacuko svaikciojimai ir skundimas dėl jo perdėto "dorumo" tikrai doro žmogaus neapjuodins
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių