Kuršių nerijoje vyksta kompetencijų ugdymo renginys būsimiems gamtos gidams

  • Teksto dydis:

Šiandien Kuršių nerijos nacionaliniame parke nuotoliniu būdu vyksta antrasis Ekonomikos ir inovacijų ministerijos organizuojamas gidų kompetencijoms ugdyti skirtas renginys, kurio metu stiprinamos Lietuvos gamtos gidų žinios ir įgūdžiai, pristatomos Kuršių nerijos nacionalinio parko gamtos ypatybės, diskutuojama gidams aktualia gamtos tematika.

„Dėl COVID-19 pandemijos ir paskelbto karantino gidai tapo vieni iš labiausiai nukentėjusių turizmo sektoriaus atstovų, kadangi ypač sumažėjo užsienio turistų grupių skaičius. Vis dėlto šiuo sunkiu laikotarpiu, sumažėjus tiek atvykstamųjų turistų, tiek pramogų skaičiui, vietiniai turistai atsigręžia į gamtą ir joje praleidžia vis daugiau laiko. Tai lemia pastaruoju metu išaugusį gamtos gidų poreikį. Atsižvelgdami į šias aplinkybes ir tai, kad šiais metais švenčiame UNESCO Pasaulio paveldo Lietuvoje metus, be to, į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašyta Kuršių nerija mini 20 metų jubiliejų, kompetencijų ugdymo būsimiems gamtos gidams renginys nuotoliniu būdu transliuojamas būtent iš Kuršių nerijos nacionalinio parko. Tikimės, kad jis bus naudingas tiek Kuršių nerijoje dirbantiems, tiek kitiems daugiau apie gamtą norintiems sužinoti gidams“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Šiemet vykstančių UNESCO Pasaulio paveldo Lietuvoje metų minėjimo tikslas − pabrėžti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytų Lietuvos kultūros paveldo vietovių – Vilniaus istorinio centro, Kernavės archeologinės vietovės, Kuršių nerijos, Struvės geodezinio lanko reikšmę mūsų valstybei.

Todėl Kuršių nerijos nacionaliniame parke vykstantis nuotolinis būsimiems gamtos gidams skirtas renginys sudaro galimybę geriau pažinti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytą Kuršių neriją, didinti supratimą apie šios unikalios vietovės išskirtinę visuotinę vertę, išsaugojimo ateities kartoms ir teisinės apsaugos svarbą.

Antrajame gidų kompetencijų ugdymo renginyje dalyvauja ir Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos vadovė Europos regionui Alessandra Priante. Renginyje pristatomos šios aktualios su Kuršių nerija susijusios būsimiems gamtos gidams skirtos temos: pirmieji gamtos gidų žingsniai; kopų gimimas, gyvenimas ir mirtis; miškininkystė: šiuolaikinio Kuršių nerijos kraštovaizdžio kūrimo istorija 100 metų atkarpoje; Kuršių nerijos bioįvairovė ir paukščiai; Kuršių nerija keliautojo akimis; naujovės lankantis Kuršių nerijoje. Kiekvienas renginyje dalyvaujantis gidas gaus įvadinį gamtos gidų kursą išklausiusio asmens patvirtinimą.

Pirmasis šių metų rugpjūčio mėnesį vykęs kompetencijų ugdymo renginys gidams buvo skirtas išsamiai susipažinti su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų muziejumi. Jame buvo pristatytos muziejaus ekspozicijos, Valdovų rūmų interjeras ir eksterjeras, akcentuota, kokios istorijos detalės svarbiausios priimant vienos ar kitos šalies turistus. Renginyje gidai galėjo ne tik tobulinti žinias ir įgūdžius, bet ir gauti metines akreditacijas vesti ekskursijas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų muziejuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad portretas
tos gamtos jau greit neliks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių