V.Garastas: Lietuvos rinktinė - nebe pernykštė mieganti komanda

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas tikino likęs priblokštas Kęstučio Kemzūros debiutu rinktinės stratego poste.

"Vakar (šeštadienį - red. past.) Šiauliuose aš pamačiau naują mūsų rinktinę, kuri žaidė tiesiog puikiai. Daug kas sako, kad suomiai yra silpni varžovai, bet tai nėra tiesa. Tai lietuviai žaidė greitai, įvairiapusiškai, paprasčiausiai šauniai", - kalbėjo V.Garastas.

Primename, kad šeštadienį pirmosiose draugiškų dvikovų ciklo rungtynėse pasaulio čempionatui Turkijoje besirengianti Lietuvos rinktinė Šiauliuose 91:59 sutriuškino Suomijos nacionalinę komandą. Tai buvo lietuvių vyriausiojo trenerio K.Kemzūros debiutinis mačas prie rinktinės vairo.

"Kai skyrėme naująjį trenerį, visi mus kritikavo, pyko, sakė, kad skandiname šalies krepšinį. Bet tai buvę treneriai nuskendo, o šitas (K.Kemzūra - red. past.) - puikus specialistas. Pasaulio čempionate rinktinei gal ir gali nepasisekti, bet kitais metais mes turėsime jauną, puikią ir galingą rinktinę, kuri Europos čempionate Lietuvoje kovos dėl aukščiausių apdovanojimų. Ši rinktinė - nebe ta lėta, mieganti komanda, kokia ji buvo pernai, kai atrodė, kad žmogus numirs aikštėje", - nesėkmingą Lietuvos krepšininkų pasirodymą praėjusių metų žemyno pirmenybėse Lenkijoje prisiminė LKF vadovas.

V.Garasto nuomone, svarbiausias patiems lietuviams pasiruošimo 2011 m. Europos čempionatui akcentas turėtų būti pajėgios Lietuvos rinktinės rengimas: "Jeigu finale nebus mūsų komandos, visos mūsų pastangos, pinigai ir darbai nueis perniek."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių