NMKL savaitė“: „LKC-Kauno“ vienvaldystė ir vėl nutrūko

Geriausia komanda - Vilniaus „KM-LKC“ (6-11). Taip, faktas - tai tikrai nėra pajėgiausia NMKL ekipa. Sunku tikėtis ir to, kad B grupė lyderė įveiktų nors vieną komandą iš A grupės. Vis dėlto sau lygių varžovių būryje „KM-LKC“ yra geriausia, o jos demonstruojami rezultatai antrajame etape - be priekaištų.

Vilnietės laimėjo trejas rungtynes iš eilės ir tvirtai įsitaisė B grupė viršūnėje. Be to, praėjusią savaitę sostinės krepšininkės abu laimėjimus šventė varžovių teritorijose. Trečiadienį antrą kartą iš eilės „KM-LKC“ įveikė „Ukmergės MKK“ (57:66), o jau kitą dieną privertė pasiduoti ir „Radviliškio“ krepšininkes (64:71).

Pastarosiose rungtynėse geriausia praėjusios savaitės komanda pademonstravo ir tvirtėjančias psichologines bei fizines galimybes. Po 3 kėlinių šešiese rungtyniavusios „KM-LKC“ merginos dar turėjo 8 taškų deficitą, bet lemiamą ketvirtį sugebėjo laimėti net 15 taškų persvara (14-29).

Netikėtumas

Vilniaus BC „Tiketa“ (12-3). TIkriausiai paklausite - kaip gali stebinti lyderių pergalės? Niekas neketina neigti, kad ši komanda yra viena iš trijų realių kandidačių į pirmenybių auksą. Vis dėlto praėjusią savaitę iškovota pergalė neprastai krestelėjo A grupę ir visą NMKL.

Vilnietės svečiuose 80:78 sugebėjo palaužti „LKC-Kauno“ (13-3) komandą, nors iki šio susitikimo pralaimėjo abejas tarpusavio rungtynes. Sulyg šia pergale „Tiketos“ krepšininkės praktiškai išlygino A grupės lyderių trejeto („LKC-Kauno“, „Jonavos“ ir „Tiketos“) šansus gauti 2 tiesioginius kelialapius į NMKL finalo ketvertą.

Grįžtant prie pergalės Kaune, reikia pažymėti, jog „Tiketa“ kontroliavo įvykius didžiąją susitikimo dalį. Vienu metu vilniečių persvara netgi siekė 16 taškų.

Tiesa, „LKC-Kauno“ komandai šiose rungtynėse teko verstis be savo puolimo lyderės Gretos Tamašauskaitės. Kita vertus, „Tiketos“ krepšininkių perspėjimas aiškus - jeigu „LKC-Kaunas“ yra šitaip priklausomas nuo vienos žaidėjos, kova dėl NMKL aukso lieka absoliučiai neprognozuojama.

Žvaigždė

Akvilė Baronėnaitė. Praėjusią savaitę individualiai ji sužaidė kone sėkmingiausias sezono rungtynes. 

Prie užtikrintos „Jonavos“ komandos pergalės su KK „Patriotėmis“ (57:92) Baronėnaitė prisidėjo 34 taškais, 10 atkovotų, 5 perimtais kamuoliais, 5 rezultatyviais perdavimais ir 36 naudingumo balais.

Krepšininkė šiose rungtynėse metė daugiau nei pusę visos komandos dvitaškių (19/37), bet kodėl gi ne? Taiklumas - pavydėtinas (13/19 - 68%).

Beje, dažnokai pastaruoju metu „Jonavos“ rungtynes praleidžiant „taškų automatui“ Šarūnei Melinauskaitei, Baronėnaitė kilstelėjo į penktąją vietą rezultatyviausių NMKL žaidėjų sąraše (18,4 tšk.) Ji taip pat yra antra pagal naudingumą turnyro krepšininė (18,4 naud. bal.)

Rungtynių rezultatai:

„Ukmergės MKK“ - „Vilniaus KM-LKC“: 57-66
„Radviliškis“ - „Vilniaus KM-LKC“: 64-71
„KK Patriotės“ - „Jonava“: 57-92
„LKC-Kaunas“ - BC „Tiketa“: 78-80

Turnyrinės lentelės:


Šiame straipsnyje: BC TiketaNMKLMoterų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių