L.Kleiza: mano kapitono kalboje daug pyp pyp pyp

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas Linas Kleiza neima į galvą skaudaus pralaimėjimo Rusijos rinktinei ir tikisi su ja susitikti olimpinėse žaidynėse.

- Kokios nuotaikos prieš draugiškas rungtynes su Islandija?

- Juk reikia treniruotis. Nedaug treniruočių liko, todėl turėsime gerą progą išnaudoti žaidybines situacijas. gerai nepažįstame Islandijos komandos, tačiau reikia dirbti ir gerinti savo žaidimą.

- Ar labai nuotaiką sugadino pralaimėjimas Rusijos rinktinei?

- Nesugadino. Tikiuosi, kad su rusais susitiksime olimpiadoje. Buvo draugiškos rungtynės, pažiūrėsime kaip viskas susiklostys tikroje kovoje. Didžiausia problema buvo mūsų nenusiteikimas kovoti. Nesėkmės aikštėje mus išmušė iš vėžių. Paprasčiausiai netinkamu metu pasidavėme emocijoms.

- Kas pasikeitė komandoje jums tapus kapitonu?

- Geležinė tvarka atsirado (juokiasi). Žinoma, kad niekas nepasikeitė. Kapitonas daugiau reiškia fanams. Komandoje galioja tokia pati tvarka, kokie ir buvo. Aš tiesiog ją palaikau. Kaip ir Robertas Javtokas aš sakau kalbas, tačiau jose dabar būna daugiau pyp pyp pyp. Daugelis to nesupranta. Mano emocinės kalbos turi nemažai rusiško prieskonio. Kiekvienas vyresnis žaidėjas pasisako, kada reikia ir kaip reikia.

- Ar trūksta komandoje R. Javtoko?

- Faktas, kad jo labai trūksta ir kaip kapitono, ir kaip žaidėjo. Tačiau sportas yra sportas, privalai eiti į priekį ir kamšyti skyles. Niekas juk mūsų nesigailės. Traumos yra sporto dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių