Lietuvos rankininkai 17:24 nusileido lenkams

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė 17:24 nusileido lenkams atrankos į 2013 metų pasaulio čempionatą atkrintamosiose rungtynėse.

Abi rinktinės rungtynes pradėjo žvalgyba. Pirmą įvartį į lietuvių vartus lenkai įmetė antrą rungtynių minutę. Lietuviai kaip ir žadėjo prieš rungtynes laikėsi pasirinktos taktikos – varžovus stabdė grubiai. Tačiau rungtynių pradžioje lietuviai ganėtinai ilgai ieško būdu kaip apgauti Lenkijos rinktinės vartininką, kuris atrėmė tris pirmuosius mūsiškių metimus.

Pirmą įvartį lietuviams pelnė Gražvydas Juška penktą žaidimo minutę. Vėliau lenkai nuolat išlaikė dviejų įvarčių skirtumą, tik likus kiek mažiau ne dešimt minučių iki pirmo kėlinio pabaigos jie atsiplėšė keturių įvarčių skirtumu (6:10).

Aideno Malašinsko ir Nerijaus Atajevo metimai skirtumą sumažino iki dviejų įvarčių, tačiau vėliau lietuviai krito į duobę, kurios metu nesugebėjo apsiginti net turėdami žaidėjų pranašumą aikštėje. lenkijos rankininkai lietuvius sugebėjo nubausti žaisdami keturi prieš šešis. Pirmą kėlinį lietuviai baigė turėdami trijų įvarčių deficitą.

Antrą kėlinį lietuviai pradėjo kovingai – prabėgus dešimčiai minučių N. Atajevas sumažino skirtumą iki vieno taško. Po kelių minučių lietuviai pradėjo klysti puolime ir Lenkijos rankininkai pradėjo lemiamą spurtą. Likus žaisti vos penkias minutes lenkai įgijo rekordinį 6 įvarčių pranašumą, o jų vartininkas Slawomiras Somalis jau šoko pergalės šokį.

„Buvo sunkios rungtynės, tačiau vyrai sukovojo ir esame tuo patenkinti, - po rungtynių kalbėjo Lenkijos rinktinės treneris Danielis Waszkiewicz. – Žinome, kad kitos rungtynės taip pat nebus lengvos. Džiaugiuosi, kad į Vilnių atvyko nemažai mūsų komandos gerbėjų. Vienas mūsų žaidėjų dabar ligoninėje (B. Tomczak, - aut. past.), nes buvo traumuotas, tačiau tikimės, kad jis galės mums padėti Katovicuose“.

Geriausiu Lenkijos komandoje pripažintas vartininkas W. Szmal padėkojo komandos draugams už kovą nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas po rungtynių sakė, kad didžioji rungtynių dalis patiko ir žiūrovams ir jam pačiam. „Vaikinai kovojo nuo pradžios iki galo, deja, patirties stoka ir nuovargis neleido lygiavertiškai kovoti su lenkais. 45-ios minutės buvo tikrai puikios. Manau, šios rungtynės motyvuos mūsų žaidėjus“, - sakė treneris.

Įvarčius pelnė:

Lietuva: A. Malašinskas ir Augustas Strazdas po 5, N. Atajevas ir G. Juška po 3, Gintaras Cibulskis 1;

Lenkija: M. Jurecki 7, B. Jaszka, P. Kuchczynski, T. Tluczynski, M. Lijewski po 3, B. Tomczak ir B. Jurecki po 2, T. Rosinski.


Šiame straipsnyje: RankinisLietuvaLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

anupras

anupras portretas
Virselio nuotrauko verta 10 balu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių