Lietuviai spindėjo tarp Baltijos šalių lankininkų

Sausio 27 – 29 dienomis Ventspilio mieste Latvijoje  vyko Baltijos uždarų patalpų šaudymo iš lanko čempionatas, kuriame varžėsi 80 stipriausių lankininkų iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Lenkijos. Lietuvos rinktinės nariai pasirodė įspūdingai iškovoti 6 medaliai, iš kurių net 3 aukso, taip pat namo parsivežtas ir naujas Lietuvos rekordas.

Skriemulinių lankų grupėje, kurioje vyrai ir moterys šaudė kartu, kaunietis Vladas Šigauskas tapo absoliučiu varžybų nugalėtoju. Jis įtikinamu rezultatu aplenkė visus varžovus kvalifikacijoje, o dvikovose susitiko ir nugalėjo net 4 Latvijos sportininkus: aštuntfinalyje - Ringolds Jaunbelzējs, ketvirtfinalyje –Viktors Avsjuks, pusfinalyje - Pāvels Šatrava ir galiausiai finale rezultatu 7:1 nugalėjo Julija Oleksejenko. Į geriausiųjų ketvertuką taip pat pateko Jelena Babinina, kuri kvalifikacijoje užėmė 3 vietą. Deja, lietuvei užkopti ant apdovanojimų pakylos šį kartą nepavyko ir ji liko ketvirta. Čempionate taip pat dalyvavo Tomas Liekis (9 vieta), Kasparas Igaris (9 vieta), Mindaugas Baranauskas (7 vieta) ir Inga Kizeliauskaitė (6 vieta). Lietuvos skriemulinių lankų komanda, kuriai atstovavo V. Šigauskas, J. Babinina ir M. Baranauskas nugalėjo komandinėse varžybose ir tapo Baltijos čempionais.

Olimpinių lankų vyrų grupėje vilnietis Adrianas Kovalevskij kvalifikacijoje užfiksavo naują Lietuvos rekordą šaudant iš 25m atstumo. Galutinėje įskaitoje A. Kovalevskij užėmė 3 vietą, pusfinalyje nusileidęs sidabro medalio savininkui Janis Amatnieks. Baltijos čempionu tapo estas Jaanus Gross. Varžybose taip pat dalyvavo Kęstutis Timinskas (7 vieta), Adamas Kovalevskij (8 vieta), Taurūnas Lubys (9 vieta), Lukas Lipkevičius (9 vieta), Tomas Katalynas (9 vieta), Vidmantas Vaičekauskis (17vieta), Ugnius Timinskas (17 vieta) ir Lenardas Bernotas (17 vieta). Lietuvos olimpinių lankų vyrų komanda (A. Kovalevskij, K. Timinskas ir L. Bernotas) tapo Baltijos vice čempionais.

Olimpinių lankų moterų grupėje antrus metus iš eilės čempione tapo Vilniaus LSK klubo auklėtinė Gerda Pociūnaitė. Lietuvė kvalifikacijoje užėmė 2 vietą, o dvikovų aštuntfinalyje įveikė Anastasija Avsjuka, ketvirtfinalyje - Andra Jargane, pusfinalyje – Liga Zommere. Finale rezultatu 6:0 buvo įveikta ir Estijos sportininkė Reena Parnat. Bronzos medalis atiteko kitai estei Anneli Preimann. Kaunietė Eglė Onskulytė ir klaipėdietė Laila Kuzmienė užėmė 9 vietą. Lietuva komandinėse varžybose iškovojo 3 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

by the way

by the way portretas
Tai kur čia "spindėjo", jei tarp Baltijos šalių, neskaitant Lenkijos, buvo trčia ? :)

pirmam

pirmam portretas
vyrų komanda antra, moterų - trečia....bendos vyrai + moterys nėra...
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių