Dailiojo čiuožimo šokėjų iš Rusijos šokis įžeidė aborigenus

Australijos aborigenai apkaltino Rusijos dailiojo čiuožimo šokėjus Oksaną Domniną ir Maksimą Šabalkiną, kad sportininkai pasisavino jų šokio idėją, taigi ir Žaliojo žemyno vietos gyventojų kultūros dalelę.
 
Pora iš Rusijos, kuri, kaip manoma, yra pagrindinė pretendentė į aukso medalius per artėjančią olimpiadą Vankuveryje, prieš tris savaites Sankt Peterburge pristatė šokį su ritualinių šokių elementais.

"Tai įžeidimas. Mums tai - aborigenų kultūros vagystė, dar vienas pavyzdys, kad aborigenai išnaudojami", - sakė Australijos Naujojo Pietų Velso valstijos aborigenų tarybos atstovas.

Anksčiau pora iš Rusijos sakė tinklalapiui "Golden Skate", jog sukurti tokį šokį juos įkvėpė aborigenų šokiai, kuriuos jie pamatė internete. Kaip prisipažino abu šokėjai, jie norėjo išmėginti kažką nauja.

2008 metais O.Domnina ir M.Šabalinas tapo Europos čempionais, 2009 metais laimėjo pasaulio čempionatą.

Australijoje gyvena 460 tūkst. aborigenų, tai sudaro apie 2 proc. šalies gyventojų. Tarp jų aukštas nedarbo lygis, daugelis jų piktnaudžiauja narkotikais ir alkoholiu, patiria buitinį smurtą ir gyvena vidutiniškai 17 metų trumpiau nei kiti australai.


Šiame straipsnyje: dailusis čiuožimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių