Garliavos verslininkai susibūrė į klubą

„Verslininkus reikia gerbti, nes jie kuria darbo vietas, padeda vykdyti socialinius projektus, remia kultūrą. Tačiau to nepakanka – verslininkams reikia ir supratimo, pagalbos”, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas susitikime su Garliavos verslininkų klubo nariais.

Susitikti su verslininkais į šalia magistralės „Via Baltica” įsikūrusią Armėnijos kavinę kovo 20 dieną taip pat atvyko Kauno rajono savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas Petras Mikelionis, Administracijos direktorius Ričardas Pudževelis, jo pavaduotojas Kęstutis Povilaitis, Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Kelmelis.

Trylika tūkstančių gyventojų turinčioje Garliavoje ir jos apylinkėse veikia apie 40 pramonės įmonių bei dar kelios dešimtys mažesnių verslo subjektų. Stambiausios: statybų bendrovė „Kamesta”, „Garlitos” siuvykla, Komunalinių paslaugų centras ir kitos.

Garliavos verslininkų klubo prezidentas Gediminas Rušas pasakojo, kad susiburti verslininkus paskatino noras matyti aiškesnę miesto viziją, galimybė padiskutuoti, išsakyti problemas. Klubo nariai planuoja susitikti su Seimo nariais, Vyriausybės atstovais, ketina aplankyti vaikų, senelių globos namus.

V. Makūnas pasidžiaugė, kad Garliavos verslininkai kuria didelę pridėtinę vertę ir yra socialiai atsakingi. Meras pastebėjo, jog visame Kauno rajone gyventojų skaičius didėja, o nedarbo lygis gerokai mažesnis, nei visoje Lietuvoje. „Tai labai svarbus jūsų indėlis”, – dėkojo verslininkams meras.

Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Kelmelis pasidžiaugė, kad detaliųjų planų skaičiumi Kauno rajonas gerokai lenkia miestą, taip pat paprašė išsakyti savo pastabas dėl 2013-2020 metų Kauno rajono strateginio plano.

Mero pirmasis pavaduotojas Petras Mikelionis paragino garliaviškius dažniau užsukti į savivaldybę ir atvirai išdėstyti problemas.

V. Makūnas apgailestavo, kad verslas susiduria ne tik su biurokratinėmis kliūtimis, bet ir su viešuoju interesu besidangstančių veikėjų spaudimu. Dėl šios priežasties daug metų buvo trukdoma steigti anhidrito gavybos įmonę Pagirių kaime, stringa žemės išpirkimo procesai Kauno LEZ, nemotyvuotai protestuojama prieš planuojamą šiluminės jėgainės statybą.

Meras informavo, kad per artimiausius metus Garliava vis labiau ims įgauti savitą veidą. Prie to turėtų prisidėti rengiamas Garliavos parko planas prie Maišiaus upelio. Visoje Vytauto gatvėje bus atsodinti medžiai, kitose gatvėse taip pat atsiras daugiau žaliųjų zonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
Ko šitas visur lenda, savo atkato tikisi...

taskutis

taskutis portretas
Kur pinigai - Valerijus - aktyvus. Jam vis mažai ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių