Viename Kauno garažų – ginklų ir sprogmenų arsenalas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį viename Aleksoto garaže aptiktas neteisėtai laikytų ginklų, šaudmenų ir sprogmenų arsenalas. Toks buvo Kauno policijos po susitikimo su šio turto savininko našle skubai įvesto plano "Skydas" finalas.

Policijos suvestinėse pranešama, kad minėtame Sniegenų gatvės garaže buvo rasta 14 granatų sprogdiklių, šešios granatos, keturi trotilo briketai po 200 gramų, du pistoletai, revolveris, galimai garsinis pistoletas, vamzdis,  įvairaus kalibro šoviniai, jų dėtuvės, po tris dūminius užtaisus, padegamąsias virveles ir elektrinius sprogdiklius, devyni elektriniai detonatoriai, keturi detonatoriai bei rankinės granatos korpusas.

Visa tai buvo laikoma užrakintame seife. 

Policiją prie jo atvedė šio turto savininko našlė. Jos 68-erių metų sutuoktinis – buvęs kariškis mirė nuo turėtų ligų kovo pradžioje.

Policijos Licencijavimo skyriaus, išduodančio leidimus ginklams, pareigūnams gavus apie tai informacijos, buvo susisiekta su velionio našle. Ir sutarta, kada jie gali atvykti paimti velionio legaliai laikytų pistoleto ir trijų medžioklinių šautuvų, kol bus išspręstas jų likimas.

Našlė, kuriai vyras prieš mirtį buvo pasakęs, kur yra raktai nuo jo turimų trijų seifų, kurių turiniu moteris teigė niekada nesidomėjusi, parodė pareigūnams, kur jie visi yra, ir juos atrakino. Du seifai, kuriuose laikyti minėti legaliai įsigyti ginklai, buvo namuose. Trečiasis – garaže.

Pamatę pastarojo turinį ir supratę, kad jis gali kelti pavojų, policijos pareigūnai skubiai įvedė planą „Skydas“ ir iškvietė į įvykio vietą Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ specialistus. Šie ir identifikavo garaže buvusio seifo turinį, patekusį į policijos suvestines, bei jį išsivežė.

Visa tai bus perduota ekspertams. O Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir sprogmenimis, už ką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Bus bandoma išsiaiškinti iš kur velionis galėjo visa tai įsigyti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jong

Jong portretas
Galu gale susiprato senai laikas buvo pradet ginkluotis

V,L

V,L portretas
Kažkaip keistai skamba kad gresia iki penkiu metu nelaisves.......nejau velioniui.......

Gyventojas

Gyventojas portretas
O ar žino policija kas dedasi požeminių garažų masyvuose ,Islandijos plente ,manau ne.Vyksta nelegalūs darbai ,mašinų pjaustymo darbai. Narkotikų prekyba ,prie 150 garažų masyvo.Yra kameros, dauguma nezino, vaizdai turėtų būti "nuostabus".Viesa vieta paversta WC ,tas irgi turėtų matytis, kamerų užfiksuota kaip žmogus išlipa iš mašinos ir eina už garazo atlikti gamtinius reikalus.Vaikšto vaikai , netoliese gyvena ir mato tuos vaizdelius, nuogas subines.Gyventojas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių