Tragedija tilto per Nerį statybvietėje: įvardijo galimą nelaimės priežastį

  • Teksto dydis:

Kaune statomo Kleboniškio tilto konstrukcija trečiadienį galėjo nukristi dėl įrenginio įtrūkimo, teigia Aplinkos ministerija.

„Įrenginys galėjo įtrūkti stumiant ir traukiant tilto laikančiąją konstrukciją hidraulikos pagalba ir griūdamas užkliudyti pastolius“, – ketvirtadienį pranešė ministerija.

Pasak jos, įvykį statybų aikštelėje tiria ministerijai pavaldi Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija bei Valstybinė darbo inspekcija.

Trečiadienį po 14 val. Islandijos plente esančioje statybvietėje nukrito metalinė tilto konstrukcija ir kliudė pastolius.

Konstrukcija ir pastoliai sužalojo darbus vykdžiusios bendrovės „Kauno tiltai“ darbuotojus: vienas iš jų žuvo, trys buvo išgabenti į ligoninę, dar vienas buvo apžiūrėtas vietoje.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įvykio vietoje buvęs Valstybinės darbo inspekcijos Kauno teritorinio skyriaus vedėjas Adas Baliukevičius portalui kauno.diena.lt teigė: „Nelaimė įvyko atliekant tilto statybos darbus, tiksliau – metalinės konstrukcijos traukimą. Ir lūžus traukiamajai konstrukcijai buvo prispausti keturi ant pastolių dirbę asmenys. Vienas iš jų žuvo.“

Anot A.Baliukevičiaus, pirminiais duomenimis, nei nesibaigiantis snygis, nei oro temperatūra nelaimei įtakos neturėjo. „Įvykio aplinkybes ir priežastis aiškinsimės. Laukia išsamus tyrimas“, – sakė Kauno darbo inspektorių vadovas.

Pasiteiravus jo, ar nėra įtarimų dėl galimai pažeistos darbų saugos, A.Baliukevičius atsakė: „Nukentėjusių darbuotojų šalmai mėtosi įvykio vietoje. Tikėtina, kad jie dirbo su šalmais.“

Kaip ketvirtadienį praneša Kauno policija, trys sužaloti darbuotojai jau išleisti į namus ir gydosi ambulatoriškai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įmonės generalinis direktorius Aldas Rusevičius po nelaimės portalui kauno.diena.lt teigė, kad kol kas nelaimės priežastis nėra žinoma.

„Esame giliai sukrėsti dėl įvykusios tragedijos ir reiškiame nuoširdžiausią užuojautą žuvusio kolegos šeimai. Bendraujame su jos nariais, tiek jiems, tiek kitiems nelaimės metu nukentėjusiems darbuotojams ir jų šeimoms teiksime visą įmanomą pagalbą ir paramą. Bendradarbiaujame su įvykį tiriančiomis tarnybomis“, – sakė A. Rusevičius.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo.

Per Nerį nutiestas Kleboniškio tiltas yra automagistralės A1 dalis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Ne nu žurnalistai tai D A L B A J O B A I, parašė aiškėja,bet nieks ten neaiskeja

Bondas

Bondas portretas
Pagal nelaimingu atstikimu praktika lietuvoje,tai isvada bus tokia kad patys darbuotojai specialiai sau ant galvu uzsimete ten kazka,o darbdaviai gales reikalaut kompensacijos is seimos atlygint zala

visos bedos Lietuvoje

visos bedos Lietuvoje portretas
prasideda is verslo gobsumo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių