Skandalas Kauno policijoje: Kriminalinės policijos dieną D. Karalukas sutiks už grotų

Šiandien net du Vilniaus teismai sprendė, ar laikyti toliau už grotų pagrindinį galimo korupcijos skandalo Kauno policijoje herojų Donatą Karaluką. Galiausiai nuspręsta, kad ten jis turi sutikti ir artėjančią Kriminalinės policijos dieną. Šio jos veterano suėmimas pratęstas dar 20 dienų.

Kontratakavo ir advokatas, ir prokuroras

Vilniaus apygardos teismas, kuriam D.Karaluko advokatas Arnoldas Blaževičius apskundė savo ginamojo suėmimą penkiolikai parų, savo sprendimą atmesti šį skundą paskelbė iš karto po pietų pertraukos. 

Kontratakavo ir ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Vytautas Kukaitis. Kadangi minėtas D.Karaluko suėmimo terminas, kurį spalio 11-ąją buvo skyręs Vilniaus miesto apylinkės teismas, baigėsi šiandien, V.Kukaitis vakar vėl kreipėsi į šį teismą dėl jo suėmimo pratęsimo dar dviems mėnesiams. 

Anot prokuroro, turimi duomenys apie galimą ne vieną kyšio priėmimo epizodą, o bendra jų suma didesnė, negu 10 tūkst. eurų, – nusikalstama veika galėjo tęstis daugiau kaip kelis metus. Be to, gali plėstis ir įtariamųjų ratas. Esą tyrime atsiranda ir užsienio pėdsakas – jis krypsta į kelias šalis.

Kaip jau rašyta, pirmą kartą prašyta leisti suimti D.Karaluką maksimaliam trijų mėnesių terminui. Tačiau šis prašymas buvo patenkintas tik iš dalies.

Donatas Karalukas/Butauto Barausko nuotr.

Mįslinga 15 minučių pertrauka

Vilniaus apygardos teismas paskyrė posėdį D.Karaluko advokato skundo nagrinėjimui šiandien ryte.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, kurio prašyta pratęsti D.Karaluko suėmimą, – šiandien po pietų.

Likus vos penkiolikai minučių iki pastarojo posėdžio pradžios, D.Karaluko advokato skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Ernestas Rimšelis paskelbė, kad jį atmeta. Nei nagrinėjant skundą, nei skelbiant sprendimą dėl jo D.Karalukas nedalyvavo. 

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, buvo apskundę Vilniaus apygardos teismui savo suėmimą ir trys iš dar keturių suimtųjų šioje byloje. Visų jų skundai taip pat atmesti.

Paskirta ta pati teisėja

Nedalyvavo D.Karalukas ir nagrinėjant prokuroro V.Kukaičio prašymą dėl jo suėmimo pratęsimo. Pasak šį prašymą nagrinėjusio Vilniaus apylinkės teismo atstovės, suimtasis, kurio likimas būna sprendžiamas, atvežamas į tokį posėdį, tik pasikeitus jam pareikštam įtarimui ar šį papildžius, arba, jeigu pats išreiškia pageidavimą dalyvauti posėdyje. 

Prokuroro prašymą pratęsti D.Karaluko suėmimą nagrinėjo ta pati Vilniaus apylinkės teismo teisėja Beatričė Bakanauskaitė, kuri prieš tai leido suimti jį penkiolikai parų. Anot šio teismo atstovės, B.Bakanauskaitę nagrinėti šį prašymą parinko bylas skirstanti sistema.

Baigiantis darbo dienai, B.Bakanauskaitė paskelbė savo sprendimą, kuriuo D.Karaluko suėmimas pratęstas dar 20 dienų.           

Sulaikytas darbo vietoje

Kaip jau rašyta, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus viršininkas D.Karalukas buvo sulaikytas savo darbo vietoje spalio 9-ąją.

Jam pareikšto įtarimo priėmus kyšį D.Karalukas nepripažįsta.

Kartu su juo, įtariant organizavus nelegalų alkoholio verslą ir prekybą vogtomis automobilių detalėmis, buvo sulaikyti dar aštuoni asmenys.

Skandalo įkaitai – jau trijų tarnybų vadovai

Įtariant, kad D.Karalukas galėjo dengti nelegalų verslą, į Kauno AVPK laikinai komandiruoti Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Kriminalinės policijos pareigūnai.

Kaip jau rašyta, du minėti svečiai iš Vilniaus jau kitą dieną po kilusio skandalo paskirti laikinaisiais Kauno AVPK Ekonominių nusikaltimų bei Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybų vadovais. Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos, kurioje dirbo D.Karalukas, vadovė Rima Zieniuvienė laikinai perkelta vadovauti Žaliakalnio policijos komisariatui. O Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovas Giedrius Skladas – Kaišiadorių rajono policijos komisariatui.

Praėjusią savaitę dėl šio skandalo kontekste pradėto patikrinimo Kauno AVPK Patrulių rinktinėje laikinai į kitas pareigas perkeltas ir iš atostogų grįžęs jos vadovas Gintaras Gatulis. Kol bus baigtas patikrinimas, jis dirbs Kelių policijos valdyboje – vieno iš jos skyrių vyriausiuoju tyrėju. Tačiau, G.Gatulio pareigas atlieka ne kas nors iš komandiruotųjų iš Vilniaus, bet jo kolega, vadavęs Patrulių rinktinės vadą ir per atostogas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Mafija

Ema

Ema portretas
Žemaitis tai gi bandito tipažas,karalukas ir baniukas taipogi,sodinti šalia daktarų,nes skirtumas mažas,gal įves pagaliau tvarką vilniaus pateigūnai,gerai kad nušalinti kauno banditėliai vilkintys lietuvos policijos uniformą,gi ne dėl tokių aferistų kovota už lietuvą,gi ir jokios sarmatos neturi dar ginčytis,tegul nusivelka uniformas ir eina į fermas dirbti,va taip va.

******

****** portretas
Nesvaikit prie ko čia rinkimai !!!! Jis velnias ir tai žino visas Kaunas
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių