Siuntų išvežiojimo įmonei – kaltinimai: algos „vokeliuose“ ir nuslėpti mokesčiai

  • Teksto dydis:

Kaune veikianti siuntų išvežiojimo įmonė yra įtariama nesumokėjusi maždaug 180 tūkst. eurų mokesčių.

Pasak Kauno apskrities policijos, pirmadienį šios įmonės buveinėse Kaune ir Tauragėje, jai priklausančiuose automobiliuose ir darbuotojų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos. Taip pat pareigūnai apklausė 49 įmonės darbuotojus.

Pranešama, kad viename iš automobilių buvo rasta daugiau nei 16,7 tūkst. eurų į skirtingus vokus su darbuotojų maršrutų numeriais sudėtų grynųjų pinigų. Manoma, kad jie buvo skirti darbuotojų atlyginimams „vokeliuose“.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 1951 metais gimęs įmonės direktorius ir 1981 metais gimęs darbuotojas nuo pernai sausio 1 dienos iki šių metų gegužės 7 dienos apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, nelegaliai mokėjo atlyginimus darbuotojams ir atsiskaitymus už prekes bei paslaugas vykdė grynaisiais pinigais, neįtraukdami jų į apskaitą.

Už neteisingų  duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimą ir apgaulingą apskaitos tvarkymą įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Įdomu kokia apskaita vykdoma LIETUVOS PAŠTE,jei atsiskaityt už komunalinius patarnavimus reikia grynais,o bankas rekomenduoja moket kortele???

Anonimas

Anonimas portretas
o tai naujiena,juk lt trisdesimt metu tai populiaru
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių