Savaitgalio tragedija: Nemune aptiktas ir kūdikio kūnelis

  • Teksto dydis:

Šiandien apie vidurdienį Kauno ugniagesiai gelbėtojai aptiko mažylės, naktį į šeštadienį kartu su savo 27-erių metų mama atsidūrusios Nemune ties Biržiškų gatvės daugiabučiu, kuriame gyveno, kūnelį. Naujagimė aptikta ne per toliausiai tos vietos, kur šeštadienio popietę buvo rastas ir jos mamos kūnas. Nors šios mažylės ieškojo ir ugniagesių gelbėtojų narai, ji aptikta, pasitelkus žiūronus, kuriais Nemunas šiandien žvalgytas ir nuo tilto.

Anot ugniagesio gelbėtojo, galiausiai pastebėjusio vandenyje naujagimės kūnelį, šį greičiausiai nuo dugno pakėlė jo kolegų narų valties variklis, šiandien nusprendus dar kartą rankomis „iššukuoti“ šioje vietoje Nemuno dugną. Toks sprendimas buvo priimtas, įvertinus, kad šioje vietoje nėra vandens srovės.

Tris dienas ieškotas naujagimės kūnelis aptiktas apie trys-keturi metrai nuo Trijų Mergelių tilto arba maždaug už 20 metrų nuo tos vietos, kur šeštadienio popietę buvo rastas ir žolėse įsipainiojęs jos mamos kūnas.

Pagrindine priežastimi, kodėl paieškos užtruko taip ilgai, ugniagesių gelbėtojų atstovas įvardijo labai blogą šioje vietoje vandens matomumą.

Kaip jau rašyta, apie tai, kad pasigedo namuose savo 27-erių metų sutuoktinės R.K. ir dukrelės, kurias tik išvakarėse parsivežė iš ligoninės, judviejų sutuoktinis bei tėvas I.K. pranešė policijai šeštadienio ryte – apie 7.20 val. T.y. vos konstatavęs šį nerimastingą faktą.

I.K. teigė, kad sutuoktinė, nepasiėmusi nei rankinuko su mobiliuoju telefonu, nei dukrelės vežimėlio, tačiau apsirengusi, išėjo iš namų jam miegant.

Tačiau šeštadienį po pietų, kreipdamasi pagalbos į žiniasklaidą ieškant dingusiųjų, Kauno policija teigė, kad moteris išėjo su kūdikiu iš savo namų Biržiškų gatvės daugiabutyje šeštadienį – apie 0.30 val.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Patikslintais duomenimis, šis laikas nustatytas policijai peržiūrėjus netoli minėto daugiabučio įrengtos vaizdo kameros įrašus. Juose nurodytu laiku užfiksuota moteris, nešina kažkokiu nešuliu, susuktu į pleduką, einanti šalia esančio Trijų Mergelių tilto per Nemuną link.

Kad tai – R.K., kurios kūną šeštadienį po pietų Kauno ugniagesiai gelbėtojai aptiko žolėse po šiuo pėsčiųjų tiltu, vedančiu į Panemunės šilą, atpažinta iš jos dėvėtų drabužių. Anot policijos atstovės, apžiūrėjus rastus palaikus vizualiai, jokių išorinio smurto žymių nepastebėta.

Ikiteisminiam tyrimui dėl R.K. mirties priežasties bei jos dukrelės dingimo vadovaujantis Kauno apygardos prokuroras dar priešpiet portalui kauno.diena.lt teigė, kad, kol nerastas naujagimio kūnelis, neatmetama nė viena galima versija.

Tačiau kiti portalo kauno.diena.lt šaltiniai teigė, kad labiausiai tikėtina, kad tragediją nulėmė R.K. sveikatos sutrikdymas, nulemtas gimdymo. Tačiau šiai versijai pagrįsti dar trūksta duomenų. Turėtos galvoje ir planuojamos medikų apklausos, juolab, kad R.K. išbuvo su naujagime jų globoje ilgiau nei įprasta tokiais atvejais.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tačiau, anot minėto šaltinio, siekiant nuraminti šio skaudaus įvykio įaudrintą visuomenę, bus ištirta ir galimo tyčinio nusikaltimo versija. Juolab kad yra tik įrašas, kaip R.K. su savo nešuliu eina Trijų Mergelių tilto link. Tačiau nėra duomenų, ar ten ji ko nors nesutiko. Teisėsaugininkai linkę pabrėžti, kad kol kas jokių duomenų, pagrindžiančių šią jų versija nėra.

Tačiau Kauno policijos atstovė patikslino, kad R.K. ir I.K. šeima buvo tvarkinga ir jos kolegoms niekuo neužkliuvusi. 

Kaip jau rašyta, pats I.K. portalui kauno.diena.lt, dar nežinodamos tragiškos jo sutuoktinės ir dukrelės, kuriai šiandien galėjo sueiti savaitė, paieškų atomazgos, teigė, kad neįsivaizduoja, kodėl gimdyvė išėjo naktį su naujagime iš namų. Jis tikino, kad jokio barnio šeimoje nebuvo. Priešingai – santykiai buvo kuo gražiausi. 

Justinos Lasauskaitės nuotr.


Šiame straipsnyje: naujagimisrastas naujagimispaieškostragedija Kaunejauna kaunietėpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Padla, o ne motina. Jokių pateisinimų tokiai išgamai!!!!!

Liūdna

Liūdna portretas
Nesižudo su vaikučiu ant rankų apsupti meilės ir palaikymo.Tik iš didžiulio pervargimo, nevilties, nusivylimo, abejingumo, nesulaukus pagalbos.Kiekvienas skaudus žodis galėjo būti paskutinis ir pastūmėti vargšelę tokiam siaubingam žingsniui. Kaltininkus nubaus likimas ir tada, kai to mažiausiai tikėsis. Amen

to joo

to joo portretas
o tai jos vyras landsbergistas?nebamdei gydytis???
VISI KOMENTARAI 106

Galerijos

Daugiau straipsnių