Prokuroras pasiūlė bausmę B. Burgiui

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį paaiškėjo, kokią bausmę prokuroras siūlo buvusiam Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriui Bronislovui Burgiui.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kokia bausmė siūloma buvusiam Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriui Bronislovui Burgiui.

Prokuroras Osvaldas Stadalius ilgamečiui gimnazijos vadovui pasiūlė pusantrų metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams. Kaltinamąjį siūloma įpareigoti būti namuose nuo 22 iki 6 valandos ir sumokėti 655 eurus į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tuo metu B. Burgio advokatai prašo išteisinamojo nuosprendžio.

Nuosprendį byloje planuojama skelbti rugpjūčio 21 dieną.

Šiandien į posėdį palaikyti buvusio direktoriaus susirinko kelios dešimtys buvusių ir esamų KTU gimnazijos mokinių. Visi norintieji net netilpo į numatytą salę, tad posėdį teko perkelti į erdvesnę vietą. 

Portalas kaunodiena.lt primena, kad buvęs gimnazijos direktorius nuo pat pradžių nesutiko su jam pareikštu kaltinimu dėl sistemingo nepilnametės bauginimo. Konfliktas kilo, kai B. Burgis pareikalavo, kad rūkiusi ir taip taisykles pažeidusi mokinė paliktų prestižinę gimnaziją.

Dėl šio konflikto praėjusių metų pabaigoje B. Burgis buvo priverstas pasitraukti iš pareigų. Jis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvusi Kyšininkė

Buvusi  Kyšininkė portretas
Taigi Adžgauskų šeimynėlė gavo gal ~9000 eurų priteistą piniginę kompensaciją.Pavadinkime ją legaliu kyšiu. O kyšiai duodami ---kad laimingas gavėjas tylėtų. Kodėl jie šiuo atveju dar neužčiaupė nasrų ? Godumas ?

Mama sunu

Mama  sunu portretas
Lietuvoje jaunimas darosi izulus, nemandagus, negerbia vyresniuju, musasi, zudo, tai tevu auklejimo kalte. Burgis tapo viso to auka. Kur matyta, kad mergaite gimnaziste rukytu ir tevai leistu tai daryti, Kiekviena mokykla turi savo taisykles ir tu privalai ju laikytis. o jei Negali ju laikytis - ISEIK, GERBK SAVE IR MOKYKLA, O NEVERSK KITUS ZMONES DEL TPO NERVUOTIS IR GADINTI SVEIKATA. Tevams turetu buti geda, kad ju dukra-busima mama ruko ir kenkia savo sveikatai. Uzauginau du berniukus, bet jie neruke ir negere, nes as auklejau, kad nerukytu ir negertu, o tos ginazistes tevai leidzia dukrai rukytu arba ji ju neklauso ir ju negerbia taip, kaip negerbia savo gimnazijos ir jos pedagogu. REISKIA, TOKIUS TEVUS REIKIA BAUSTI ARBA ATIMTI IS JU VAIKUS.

to dr. Jonas ir to Nijole

to dr. Jonas ir to Nijole portretas
Greiciausiai jus neklausete irasu? O siaip, pasakysiu, kad "drungnas" vadovas niekada nebutu sios gimnazijos atvedes i prestiziniu lygi. Drungnu, tokiu, kuriems ju kede rupi labiau nei ugdytiniu morale, pilna Lietuva. Bet jei dauguma butu tokiu, kaip p.Burgis, gal turetume daugiau saunaus jaunimo. Toki kaltinima kwip santazas galima pripaisyti net darzelio aukletojai. Nes jos ne visada leidzia vaikuciams daryti ka jie nori..
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių