Prieštaringai vertinamo verslininko kreditoriui neatlaikė nervai

Kauno policija vieną po kito registravo kauniečiams gerai žinomo "Rodiklio" reklamos agentūros įkūrėjo Roberto Reklaičio pareiškimus dėl jo niokojamo turto. Pareigūnai galimai sulaikė įtariamąjį. Paaiškėjo, kad tai buvęs verslininko bičiulis, kadaise jam paskolinęs pinigų.

Pasikartojantys išpuoliai

"Penkis kartus iš eilės", – "Kauno dienos" klausiamas apie vieną po kito pasikartojusius išpuolius, lakoniškai nukirto prieštaringai vertinamas verslininkas R.Reklaitis.

Šiemet lapkričio 4 d., apie 6 val. ryto, Kauno policijoje užregistruota, kad verslininko namo kieme stovėjusio "Rodiklio" reklamos agentūrai priklausančio automobilio "Peugeot Partner" abi kairės pusės padangos subadytos. Žala – apie 200 eurų.

Tepraėjus dviem dienoms, fiksuojamas grėsmingesnis išpuolis. Policiją pasiekė žinia, kad verslininko kieme nepažįstamas žmogus daužo automobilio langus.

Vėliau užfiksuota, kad to paties "Peugeot" pradurtos visos keturios padangos. Pareigūnai užfiksavo ir dar kelis, kaip įtariama, tos pačios nakties darbelius. Buvo sugadintos dvi kieme įrengtos vaizdo stebėjimo kameros ir davikliai. Patirtus nuostolius prieštaringai vertinamas verslininkas įvertino 700 eurų.

"Pareigūnai sulaikė įtariamąjį, gimusį 1971 m.", – informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Justina Kazragytė.

Policijos paros įvykių apžvalgoje užfiksuota: "Lapkričio 6 d. gautas pranešimas, kad apie 4.30 val. Kauno r., Kačerginėje,  pradurtos automobilio "Peugeot" padangos. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo." Sulaikytajam pareikšti įtarimai.

Kerštas dėl skolos?

Galima įtarti, kad R.Reklaitis nujautė, koks asmuo tai daro. "Kauno diena" dar 2015 m. rašė, kad policiją buvo pasiekęs R.Reklaičio pareiškimas dėl supjaustytų automobilio padangų. Tuomet nukentėjusysis tyrėjams pateikė įtariamųjų sąrašą. Neoficialiais duomenimis, jis stebėtinai sutapo su verslininko kreditorių sąrašu. Jame buvo ir R.Reklaičio studijų laikų bičiulio Vytauto Dzingulevičiaus pavardė.

Šią savaitę kalbintas R.Reklaitis neatviravo, ar jį nustebino, kai pareigūnų surengtoje pasaloje apsirengęs tamsiu sportiniu kostiumu su gobtuvu kaip įtariamasis ant žemės buvo paguldytas V.Dzingulevičius. Prieš porą metų šis vyras į redakciją kreipėsi negalėdamas iš R.Reklaičio atsiimti 10 tūkst. eurų skolos.

V.Dzingulevičius tąsyk "Kauno dienai" išklojo savo karčią patirtį su dabar save Jūros gėrybių mėgėjų klubo prezidentu pristatančiu R.Reklaičiu. 2012 m. V.Dzingulevičius paskolino R.Reklaičiui 10 tūkst. eurų.

Tuo metu jau nebuvo jokia paslaptis, kad R.Reklaičio sukurta reklamos imperija žlunga. Į viešumą viena po kitos lindo meistriškai suktos šio reklamos aso machinacijos.

Grąžinti neskubėjo

"Skolindamas pinigus žinojau, kad jis turi problemų su teisėsauga. Žinojau ir apie Petankės federacijos reikalus. Mes buvome bičiuliai nuo studijų laikų. Aš tiesiog pasielgiau žmogiškai", – 2015 m. "Kauno dienai" aiškino V.Dzingulevičius.

Jis pasakojo atsižvelgęs į sunkią tuometę studijų bičiulio padėtį, pagailėjęs jo šeimos. Vyras tikino jam net vežęs malkų šeimos namui Kačerginėje šildyti. Kaip mažesnę riziką skolindamas prieštaringai vertinamam R.Reklaičiui jis laikė tai, kad šis finansinių reikalų virtuozas perrašė Kauno senamiestyje esančio japonų restorano "Yakata" akcijas.

Tiesa, restorano akcijos netapo skolos grąžinimo garantu. Pats V.Dzingulevičius kreipėsi į teismą dėl bankroto paskelbimo šiam restoranui. R.Reklaitis neslėpė pasipiktinęs tokiu V.Dzingulevičiaus žingsniu.

"Kam reikėjo bankrotinti firmą ir atimti man galimybę atiduoti tą skolą? Aš nesakiau jam, kad neturiu ir negrąžinsiu, bet kai sužinojau, kad "Yakatai" iškelta bankroto byla, pasakiau, kad negalėsiu grąžinti, nes neturėsiu kaip", – skolos V.Dzingulevičiui neneigė, bet ir per daug nesureikšmino R.Reklaitis.

Galės atsikvėpti

Šių vyrų tarpusavio santykių atomazgą vainikavo R.Reklaičio sprendimas namus Kačerginėje apginkluoti vaizdo stebėjimo kameromis.

Pastarąjį mėnesį R.Reklaitis sudėliojo pjaustytojo įpročių tendenciją – veiksmų intervalas dvi dienos. Padangų pjaustymo epopėja, prasidėjusi 2015 m., finišavo. Surengus pasalą buvo sulaikytas R.Reklaičio turto niokotojas ir naikintojas.

Užvakar teisme jam pavyko išvengti griežčiausios kardomosios priemonės. "Kauno dienos" žiniomis, teisme V.Dzingulevičius neprisipažino pjaustęs padangas. Paklaustas, kaip atsidūrė verslininko namo kieme, jis sukurpė savą versiją. "Bėgdamas ryte, pamačiau prasiskolinusio ir teisme nesirodančio R.Reklaičio kieme prabangų katerį. Peršokau per tvorą norėdamas jį nufotografuoti ir parodyti kitiems kreditoriams", –  pareiškė V.Dzingulevičius.

Nesirodo teisme

"Kauno diena" primena, kad Kauno apygardos teismas vis dar vargsta su R.Reklaičio tyčinio bendrovės "Rodiklis" bankroto byla. Dažniau nei teisiamasis teismą pasiekia pažymos apie pašlijusią verslininko, austrių gliaudymo specialisto, sveikatą.

Tiesa, sveikatos rūpesčiai nesutrukdė R.Reklaičiui pasirodyti šiemet Lietuvoje pirmą kartą surengtame austrių gliaudymo čempionate. R.Reklaitis varžėsi dėl geriausio gliaudytojo vardo ir pristatė savo originalų receptą, tačiau geriausiu nebuvo išrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiulymas teises aktu pakeitimui

Pasiulymas teises aktu pakeitimui portretas
Kadangi skolininkas skolingas kreditoriui 10000 o kreditorius padare turto suniokojima uz 700 eur, galima butu taikyti uzskaita ir skola sumazetu iki 9300. Mazint skola ir tiek ziniu

Anonimas

Anonimas portretas
Teisingumas triumfuoja.

Sigis

Sigis portretas
Vienas už kitą geresnis. Godumas iki gero nenuveda
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių