Ne, apsauginės kaukės viešojo transporto stotelėje nėra privalomos

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kaune nubaustas asmuo, nedėvėjęs apsauginės veido kaukės viešojo transporto stotelėje. Šis šokiruojantis teiginys pasirodė viešumoje, remiantis Policijos departamento informacija. Portalas kauno.diena.lt išsiaiškino, kad tai – klaida.

Pasidomėti minėto protokolo surašymo aplinkybėmis privertė tai, kad kol kas viešojo transporto stotelėse, kaip ir kitos viešose erdvėse, dėvėti apsauginių veido kaukių neprivaloma. Nors, esant dideliam žmonių susibūrimui, rekomenduojama.

Paaiškėjo, kad Kauno policija savo įgaliojimų neviršijo. Minėtas asmuo buvo nubaustas už tai, kad penktadienio vakare viešojo transporto mikroautobuse Nuokalnės gatvėje, būdamas neblaivus, ne tik nedėvėjo apsauginės veido kaukės, bet ir keikėsi bei šūkavo.

Už tai jis buvo prievarta iš šios transporto priemonės išlaipintas. O į pagalbą iškviesti policijos pareigūnai surašė 43-ejų metų triukšmadariui, kuriam nustatytas sunkus – 3,45 prom. girtumas, administracinių nusižengimų protokolą ir už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, už ką jam skirta 90 eurų bauda, ir už tai, kad jis nedėvėjo viešajame transporte privalomos apsauginės kaukės. Už tai šis kaunietis nubaustas 500 eurų bauda.

Policijos departamentas praneša praėjusį savaitgalį nubaudęs vienuolika asmenų, nedėvėjusių apsauginių veido kaukių ten, kur privaloma – viešajame transporte, prekybos centruose, kavinėse bei renginiuose.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės, praėjusią savaitę jos kolegos taip pat surašė vienuolika tokių protokolų. Šešis – Kaune ir penkis – Jonavoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vejamės Baltarusiją?

JEI ŽMOGUS YRA PROTAUJANTI BUTYBĖ , TAI

JEI ŽMOGUS YRA PROTAUJANTI BUTYBĖ , TAI portretas
Ar būtina jai laukti muštro su botagu ?!... Matom gi , kad virusas PLINTA , tai SAUGOKIMĖS !!!

Info

Info portretas
Minia baltarusų Minske ėjo. Visi be kaukių. Tai dabar mirs nuo koronos?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių