Į laisvę išleista N. Venckienė: turiu prašyti leidimo net nuvykti pas gydytoją

  • Teksto dydis:

Antradienį į laisvę iš Kauno tardymo izoliatoriaus už 10 tūkst. eurų užstatą taikant kardomąją priemonę – apykoję išleista buvusi teisėja ir parlamentarė Neringa Venckienė iškart po to skubėjo į prokuratūrą pasiaiškinti dėl paso. Ilgą laiką JAV, o pastaruoju metu ir Lietuvos pareigūnų akiratyje buvusi moteris TV3 žinioms davė išskirtinį interviu.

Kaip žurnalistams vakar kalbėjo N. Venckienė, į prokuratūrą ji ėjo pasiaiškinti dėl paso, kuris kartu su kitais dokumentais, pasak jos, likęs JAV pareigūnų rankose.

„Asmens tapatybės kortelė ir vairuotojo pažymėjimas likę pas mano sūnų Karolį, tai jis atsiųs. O pasas, tai nežinau... Gal suras, tada atsiųs“, – sakė ji.

Paklausta, kaip jaučiasi, buvusi teisėja ir parlamentarė nedaugžodžiavo ir tepasakė: „Nieko. gerai viskas“. Ji pridūrė, kad nuvykusi pas tėvus jau spėjo apžiūrėti naujus namus bei pasikalbėti su šiuo metu JAV gyvenančiu 20-mečiu sūnumi, kuris jai labai rūpi.

Kalbėdama apie pastarąjį suėmimą Lietuvoje, kai iš už Atlanto kalėjimo N. Venckienė buvo atskraidinta ir uždaryta į Kauno tardymo izoliatorių, kur praleido dvi savaites, moteris prisiminė 2015–uosius ir detales sprendžiant suėmimo klausimą.

„2015 metais sprendžiant suėmimo klausimą buvo pareikšta 40 kaltinimų, tai situacija po ekstradicijos yra pasikeitusi – likę tik keturi. Iš tų keturių – trys nesunkūs ir vienas baudžiamas nusižengimas. Virš 30 neišduota, tai aš taip pat manau, kad suėmimas visiškai nėra logiškas. Tokių atvejų aš nesu girdėjusi, kad už tokius keturis nusikaltimus – tris nesunkius ir vieną nusižengimą – skirtų griežčiausią kardomąją priemonę“, – teigė ji.

Antradienį iš Kauno tardymo izoliatoriaus paleistai buvusiai teisėjai ir parlamentarei uždėta apykojė, ribojanti judėjimo atstumus ir suteikianti galimybę lankytis tik teisinėse institucijose. „Aš turiu teisę prašyti prokuroro leidimo nuvykti į gydymo įstaigą ar kažkur kitur, kur man reikia. Bet ne tik tai skirta, skirtas taip pat dokumentų paėmimas ir taip pat užstatas, tai – trys kardomosios priemonės“, – detalizavo N. Venckienė.

Praeitą penktadienį atnešė bylą, bet joje devyniolika tomų, tai nespėjau susipažinti, nes tardymo izoliatoriuje tik tris valandas galima naudotis kompiuteriu, bet pradėjau jau po truputį.

Į klausimą, kaip mano, kas bus toliau, ji taip pat nedaugžodžiavo: „Nieko, bus baigtas ikiteisminis tyrimas ir byla bus perduota teismui. Man taip pat praeitą penktadienį atnešė bylą, bet joje devyniolika tomų, tai nespėjau susipažinti, nes tardymo izoliatoriuje tik tris valandas galima naudotis kompiuteriu, bet pradėjau jau po truputį. Nustebino daug dalykų. Tai aš po to pasakysiu daug dalykų, kurie labai keistai atrodo“, – žadėjo N. Venckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saul

Saul portretas
Parskrido sveika ir gyva,susitiko su namiškiais,aš džiaugiuosi Bet tie mire nebepareis. Gaila už ką?!

Arvydas Brunius

Arvydas Brunius portretas
Tikrai sudini teisejai todel sudini ir ju teismai!turejau su tokiais reikalu todel ir sakau!Sudini!!!

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
Man mokama daugiau nei 132 USD per valandą, dirbant namuose su 2 vaikais. Niekada nemaniau, kad galėsiu tai padaryti, bet mano geriausia draugė per mėnesį uždirba daugiau nei 22688 USD, ir ji įtikino mane pabandyti. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Štaai ką aš darau ..........>>>>>>>> w­w­w.T­­r­­a­­b­­a­­j­o­s­7.C­o­m
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių