Miesto centre eismą trikdė netikėta kliūtis

  • Teksto dydis:

Pirmadienį perpiet Kaune, Kęstučio g. troleibusų vairuotojai ir keleiviai, o taip pat ir kiti eismo dalyviai susidūrė su nesklandumais. 

Nutrūkus vienai troleibusų kontaktinio tinklo linijai, vairuotojai turėjo prisijungti prie kitos, tad kiekvienam teko išlipti ir tuo pasirūpinti. 

Strigus troleibusų eismui ėmė formuotis spūstys, eismo saugumo nedidino ir tai, kad ant važiuojamosios dalies gulėjo atitrūkusio laido galas. Tam, kad šią vietą aplenktų kiti vairuotojai, laidas buvo pažymėtas šviesą atspindinčia liemene.

Kontaktinio tinklas Kęstučio g., atkarpoje tarp Maironio g. ir Muzikinio teatro, galėjo nutrūkti dėl staigesnio kontaktinio laido truktelėjimo pravažiuojant troleibusui. Kontaktinio tinklo laidas ištrūko iš laidus sujungiančių specialių sujungimo gnybtų“, – komentavo „Kauno autobusų“, valdančių ir susisiekimą troleibusais, atstovė Patricija Zarankaitė.

Ji aiškino, kad Kęstučio g. yra įrengtos dvi kontaktinio tinklo linijos, tad troleibusai prieš nutrūkusį tinklą sustoja ir jų vairuotojai, nusiėmę srovės nuėmėjus, persikelia juos ant kitos linijos.

„Atsiprašome už galimai atsiradusius eismo trukdžius troleibusams persikeliant ant kitos linijos, kontaktinio tinklo tvarkymo darbai netrukus bus baigti. Dėl įvykusio gedimo troleibusų vairuotojai didelių nepatogumų nepatyrė, maršrutų vėlavimų neužfiksuota“, – teigė P. Zarankaitė.

Šiais metais, kaip aiškino „Kauno autobusų“ atstovė, planuojama toliau atnaujinti kontaktinį tinklą. Praėjusiais metais šv. Gertrūdos – Donelaičio g.  prasidėję kontaktinio tinklo atnaujinimo darbai šiais metais persikels ir į Kęstučio g. Šioje gatvėje planuojama pilnai atnaujinti kontaktinį tinklą pakeičiant ne tik kontaktinius laidus, bet ir juos laikančius stulpus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Autobusų parko vadovas su meru slepia elektros linijų atnaujinimo kainas !

...

... portretas
Kaune tęsiasi diversijos prieš troleibusų kontaktinį tinklą; negalima paneigt kad buvo SPECIALIAI supirkti troleibusai, tą tinklą gadinantys... net nebemalonu klaust o kam tai naudinga. :|

hm

hm portretas
labiausiai eismą Kaune trikdo dvikojų statomi trikojai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių