Karmėlavos detektyvas: kas išpylė bažnyčios šventoriuje kaulus?

  • Teksto dydis:

Kauno policija praneša apie Karmėlavos bažnyčios teritorijoje antradienio vidurdienį rastus 50 galimai žmogaus kaulų fragmentų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo, kuriam vadovaus Kauno apygardos prokuratūros skyriaus, tiriančio nužudymus bei kitus sunkius nusikaltimus, prokuroras.

Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė šiandien teigė sužinojusi apie tokį policijos radinį savo valdose tik iš portalo kauno.diena.lt. Nors anksčiau apie tai ji visada, kaip ir vietinis klebonas, būdavo informuojama.

„Per mūsų miestelį driekėsi įvairūs karo frontai nuo XVII amžiaus. Ir mes randame ne tik čia žuvusių karių kaulų, bet ir daiktų bent porą kartų per metus, dėl ko net turime specialią jų perlaidojimo vietą Karmėlavos kapinėse. Dažniausiai tai randama, vedant dujas ar vandenį vietiniams gyventojams“, –pasakojo portalui seniūnė.

Tačiau, jos šnekumas baigėsi po to, kai ji, bandydama padėti portalui išsiaiškinti, ar ir šį kartą panašaus radinio aplinkybės – tokios pačios, paskambino į vietinę policiją. Esą šios atstovai uždraudė daugiau šia tema kalbėti su žiniasklaida.

Apie tai, kad policija atsisakė jį informuoti, kas vyksta 1944-aisiais sudegusios ir lig šiol neatstatytos Karmėlavos bažnyčios šventoriuje, kuriame antradienį priešpiet darbavosi keli pareigūnai, o po to čia atvyko ir laidojimo paslaugų automobilis, portalui kauno.diena.lt teigė ir greta esančios Šv.Onos koplyčios klebonas Virginijus Veprauskas.

Tačiau, jis turėjo savo versiją dėl policijos radinio aplinkybių. „Galimai tuos kaulelius čia kažkas išbėrė, radęs juos savo valdoje ir nesugalvojęs nieko geresnio, nes jokių kasinėjimo darbų šventoriuje jau seniai nevyko“, – teigė klebonas.

Pagal pirminę pradėto ikiteisminio tyrimo medžiagą, rasti, anot ekspertų, galimai žmogaus kaulų fragmentai buvo aptikti supilti į vieną krūvą už šventoriuje esančio betoninio paminklo. Apie juos pranešė pro šalį automobiliu važiavęs asmuo, sustojęs pasivaikščioti šioje istorinėje vietoje su gražiu vaizdu į Nerį.

Pirminiais duomenimis, rasti kaulų fragmentai – senoki. Tačiau, teismo medicinos ekspertai dar turi atsakyti, ar tai – tikrai žmogaus kaulai. O, jeigu taip, tai – vyro ar moters ir kokio senumo.

Gavus jų išvadą, pradėtas ikiteisminis tyrimas greičiausiai bus nutrauktas. Tačiau, tik po to, kai bus susisiekta su pamiklotvarkininkais ir šie atsakys į klusimą, kas tais metais, apie kuriuos bus teigiama ekspertų išvadoje, šioje teritorijoje vyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dundai žemiau

Dundai žemiau portretas
Reikėtų tau kaktoje įstatyt kamerą, ir galėtum vaikščiot kaip dalbajobas su prožektorium.

reiketu

reiketu portretas
baznyciose ir teritorijoje statyt vi/deo kameras ir jos nera tokios brangios nes ateity atsiras vis okiu nesveiku tipu kuriuos nesukontroliuosi ir bus lengviau kovot ,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių