Į Pravieniškes iš darbo nesugrįžo nuteistasis

Ketvirtadienį į Pravieniškių pataisos namus iš darbovietės negrįžo nuteistasis.

19.34 val. Kauno apskrities vyriausiasis policijos pranešė, kad į Pravieniškių pataisos namus iš darbovietės negrįžo 29 metų nuteistasis.

Kalėjimų departamente pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimas atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tai ne pirmas atvejis šią savaitę, kai nuteistieji negrįžta į pataisos namus.

Pasak Kalėjimų departamento, Alytaus pataisos namai informavo, kad pirmadienį į atvirąją koloniją iš darbo nesugrįžo 53 metų nuteistasis.

Alytaus pataisos namai taip pat informavo, kad trečiadienį į atvirąją koloniją iš darbo laiku nesugrįžo 30-metis nuteistasis. 

Negrįžusių nuteistųjų buvo ir ankstesnėmis dienomis – Marijampolės pataisos namai informavo, kad sekmadienį į atvirąją koloniją iš trumpalaikės išvykos nesugrįžo 35 metų nuteistasis.

Dėl visų negrįžusių nuteistųjų paskelbtos paieškos.

Bausmę atliekantys atvirosiose kolonijose asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba trumpalaikių išvykų metu, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip suderinti

kaip suderinti portretas
zonoje sėdinčius ir išsiilgusius darbo?

>>>kaunietis \\\\\.../////

>>>kaunietis   \\\\\...///// portretas
>dietos žiūri,kad svorio priaugtų,nes arkliai baidosi.

kaunietis

kaunietis portretas
Kiek galima rasyti apie tuos negrizusius? O kalejimo valdzoia sedi atsipute ir vargo nemato.Kur Bilotaite ziuri?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių