Gaisras Kauno rajone: iš mirties nasrų išplėšti du žmonės

  • Teksto dydis:

Pirmadienio naktį vos per plauką išvengta tragedijos Kauno rajono Pagynės kaime. Kilus gaisrui daugiabučiame name, ugniagesiai gelbėtojai iš būsto, esančio virš atvira liepsna liepsnojusio buto, išnešė nesąmoningus, tačiau dar gyvus 70-mečius sutuoktinius. Greitosios pagalbos medikams pavyko juos atgaivinti.

Apie gaisrą šiame Kikonių gatvės mūrinuke pranešta likus pusvalandžiui iki vidurnakčio. Ugniagesiams gelbėtojams per dešimt minučių pasiekus gaisravietę, pirmajame šio namo aukšte esantis butas degė atvira liepsna. Jame gyvenę pusamžiai sugyventiniai buvo spėję saugiai palikti gaisravietę. Tačiau jie pranešė, kad mansardoje esančiame bute likę du senukai. Esą jie perspėję sutuoktinius apie nelaimę, tačiau šie kažkodėl neišėję laukan.

Vieną iš gaisro spąstuose atsidūrusių senolių ugniagesiai gelbėtojai išnešė šešios minutės po vidurnakčio. Kitą - dar po šešių minučių. Abu dėl apsinuodijimo dūmais aptikti jau be sąmonės. Vienas - sėdintis fotelyje. Kitas - ant lovos.

Kauno rajono greitosios pagalbos medikams, atskubėjusiems į gaisravietę dviem ekipažais, pavyko nukentėjusiuosius atgaivinti. Į Kauno klinikas jie nuvežti jau sąmoningi. Tačiau dar visą naktį stebėti Skubios pagalbos skyriuje, teikiant jiems pirmąją pagalbą. 73-ejų P.N. pirmadienį išleistas į namus. Jo 70-metė žmona J.N. dėl kitų problemų, nesusijusių su nakties gaisru, pervežta į kitą ligoninę.

"Džiaugiamės, kad likome gyvi ir dėkojame visiems mus gelbėjusiems - ir ugniagesiams, ir greitosios, ir Klinikų medikams", - išleidžiamas į namus sakė P.N. Anot išgelbėtojo, jiedu su žmona kantriai laukė, kol ugniagesiai gelbėtojai padarys kelią greitosios pagalbos medikams.   

Nustatyta, kad nelaimę prišaukė elektros įrenginio eksploatavimo taisyklių pažeidimas. Senolių kaimynai iš pirmo aukšto, kaip įtariama, taupydami malkas, šildėsi elektriniu šildytuvu. Ugniagesiai gelbėtojai, apžiūrėję jų išdegusį butą, konstatavo, kad buvo netvarkingi jo elektros laidai: varis sujungtas su aliuminiu be specialių jungčių, o keramikiniai kamščiai, kad neiššautų, apsukti vielytėmis. To pasekmė - išdegė kambarys, virtuvė ir prieškambaris, kitas kambarys apdegė. Aprūko ir kiti trys šio namo butai. Dviejų iš jų savininkai šiuo metu išvykę į užsienį. Ir tik vieni iš jų buvo apsidraudę nuo tokios nelaimės.

Anot Babtų seniūno Jono Praškevičiaus, bus ieškoma, kur padegėliams laikinai prisiglausti. Gaisrą sukėlusius sugyventinius jis apibūdino iškalbingai: "Ne paskutiniai, bet ir ne pavyzdiniai".    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių