B. Burgio byla bus nagrinėjama iš naujo

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija patenkino buvusio Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTU) direktoriaus Bronislovo Burgio ir jo gynėjo prašymą atnaujinti įrodymų tyrimą skandalingoje byloje.

B. Burgis dvi dienas teisme dėstė apeliacinio skundo motyvus. Byloje paskelbta pertrauka iki gruodžio 9 d.

Jis buvo kaltinamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą. Kauno apylinkės teismas, nagrinėjęs šią bylą, rugpjūtį paskelbė nuosprendį – B. Burgis kaltas. Jam buvo skirta vienerių metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė. Skųsdamas šį Kauno apylinkės teismo sprendimą, B. Burgis teigė, kad pirmosios instancijos teismas nieko nenagrinėjo, todėl prašė atnaujinti įrodymų tyrimą. Jo gynėjas teigė, kad apylinkės teismas buvo šališkas, padarė baudžiamojo proceso pažeidimą, neprijungdamas ir netirdamas specialisto išvados, nors tam neprieštaravo net prokuroras.

Taip pat nuteistasis ir jo gynėjas prašė teismo aiškintis aplinkybes, ar teisėtai buvo daromi garso įrašai, ir pageidavo, kad jie dar kartą būtų išklausyti posėdžių metu.

Neeilinė istorija viešumon iškilo po to, kai praėjusių metų rugsėjį du KTU gimnazistai per ekskursiją Vilniuje užsirūkė viešoje vietoje. Pagal KTU viešai skelbtas taisykles, gimnazistai įsipareigoja nerūkyti. Taisyklių nepaisiusiems moksleiviams buvo priminta, kad už gimnazijos taisyklių nesilaikymą jie šalinami iš prestižinės mokyklos.

Užsirūkęs gimnazistas savo noru paliko gimnaziją. Tuo tarpu rūkiusi gimnazistė ir jos tėvai nutarė taip lengvai nepasiduoti. Į pokalbius su gimnazijos direktoriumi B. Burgiu tėvai atvyko su garso įrašymo technika. Dukra neatsiliko ir pokalbį su direktoriumi taip pat įsirašė.

Trys pokalbių įrašai tapo kaltinimo B. Burgiui pagrindu. 25 metus vadovavęs KTU gimnazijai B. Burgis atsistatydino iš šių pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasė

Stasė portretas
Suprantu, kad tai ne p. Burgio bėda. Tai jau mūsų valstybės bėda, kad nuteistas laikytis taisyklių reikalvęs žmogus. Gal ir galima buvo gerb. Mokytoją barti už tai, kad jis per skaudžius žodžius parinko tai mergelei, bet... O ir kas jam beliko... Jo arsenale tik žodiai.Ponai, taisyklės turi vienodai galioti visiems. Džiaugiuosi, kad tą suprato išėjęs iš mokyklos už rūkymą gimnazistas gimnazistas ir jo tėvai. O šita mergelė su savo tėvais demonstruoja, kokie menki yra mokytojai su reikalavimais tinkamai elgtis. Tai yra tikra valstybės bėda, daugiau nieko. P. S. Kodėl nerodomi skaistūs mergelės ir jos tėvelių veideliai? Kodėl neviešinamos jų pavardės? Tauta turi pažinti savo ,,didvyrius,, . Ko tie ,,ponai,, bijo?

ww

ww portretas
Palaikau gerb.Burgi. Tikiuosi teisybe nugales. Kas cia bus,jeigu mokiniai nesilaikys mokyklos taisykliu ir elgsis kaip nori? Ir aplamai,tevams matyt patinka,kad dukrele ruko? Neturi nei gedos nei sazines tie tevai,daro meskos paslauga savo atzalai. Kada nors patys gaus nuo jos i kaili. To jiems ir linkiu.

DŽIUGU

DŽIUGU portretas
Džiaugiuosi, kad byla bus nagrinėjama iš naujo ir tikiu, kad lazda atsisuks kitu galu...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių