Vis daugiau kauniečių prašo šildymo išlaidų kompensacijų

Nuo šių metų pradžios iki sausio vidurio Kauno miesto savivaldybei pateikti 898 nauji kauniečių prašymai dėl šildymo išlaidų kompensacijų.

Kaip naujienų agentūrai ELTA patikslino Savivaldybės administracijos ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Arnoldas Bukelis, 2020-ųjų rugsėjo – gruodžio mėnesiais Kauno gyventojams tuo pačiu tikslu paskirtų kompensacijų suma siekė 217 266 eurus, ir kompensacijas gavo 8441 gyventojas.

Pernai nuo rugsėjo iki gruodžio pabaigos išmokėtų kompensacijų suma jau buvo išaugusi iki 478 318 eurų, o kompensacijos gavėjų buvo 11 543.

ELTA yra skelbusi, kad mažiausius tarifus iš didžiųjų šalies miestų ilgą laiką taikanti Kauno miesto savivaldybės įsteigta bendrovė „Kauno energija“ pernai rudenį, prasidėjus naujam šildymo sezonui, buvo priversta didinti centralizuotai tiekiamos šilumos kainas.

Spalį tiek Kauno miesto, tiek kitų dviejų „Kauno energijos“ aptarnaujamų savivaldybių (Kauno rajono bei Jurbarko rajono) gyventojai už jiems centralizuotai tiekiamą šilumą mokėjo po 3,95 ct už 1 kwh, tuo metu šių metų sausį tarifas pakilo jau iki 6,57 ct/kWh (kainos nurodytos su 9 proc. pridėtinės vertės mokesčiu).

Pastaraisiais metais pabrango ne tik „Kauno energijos“ šilumos gamybai naudojamas kuras, bet išaugo ir kitos išlaidos. Neabejotinai, šildymas tapo gerokai brangesnis nei pernai ar užpernai ir individualiai savo būstus šildantiems gyventojams. Todėl kompensacijų poreikis taip pat auga nebūtinai dėl centralizuoto šildymo kainų pokyčių.

2020-aisiais neišgalintiems patiems susimokėti Kauno rajono gyventojams kompensacijoms buvo skirta 48 512 eurų, tačiau po metų (2021 m. rudens bei žiemos mėnesiais) Kauno rajono savivaldybė šildymo išlaidoms kompensuoti jau skyrė gyventojams 94 415 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėl verslas laimi

Vėl verslas laimi portretas
Jis nesusidoroja su pavesta misija - pigiai tiekti gyventojams paslaugą, kelia kainas o mes visi sau kompensuojame branginimą iš mūsų pačių kišenės? Tuoj pat reikia atimti tas įmones ir padaryti visiška savivaldybių nuosavybe. Be jokiu uab bebap ir panašiai. Ei valdžia!Taisykit padėtį!Privalote žiūrėt mūsų, eilinių piliečių naudos o ne pelną sau imančio savininko. Privati ar mišri nuosavybė nėra vienintelis būdas vykdyti ūkinę veiklą..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių