Užsipildė visi Kauno vicemerų postai: A. Palionis vėl dirbs mero pavaduotoju

Antradienio tarybos posėdyje patvirtintas trečiasis Kauno vicemeras. Tarybos narių daugumos balsais pritarta, kad šias pareigas eis „Vieningo Kauno“ atstovas Andrius Palionis.

Politikas šiose pareigose – ne naujokas, jis mero pavaduotoju buvo ir praėjusioje kadencijoje. Tačiau naujai išrinktoje taryboje A. Palionio kandidatūra pateikta ne iš karto. Pirmame posėdyje buvo patvirtinti kiti du vicemerai – Mantas Jurgitis, šias pareigas ėjęs ir praeitoje kadencijoje, bei Tomas Jarusevičius, iki tol dirbęs mero patarėju. Trečioji mero pavaduotojo kėdė tąkart taip ir liko tuščia.

Prieš mėnesį, kai darbus pradėjo naujai išrinkta Kauno taryba, miesto meras Visvaldas Matijošaitis žurnalistams buvo pristatęs visą savo komandą, tačiau tąkart A. Palionio kandidatūra tarybai taip ir nebuvo pateikta. Savivaldybės koridoriuose sklandė kalbos, jog A. Palionis nori kiek atsikvėpti, todėl jo kandidatūra į vicemero postą pristatyta tik gegužės pabaigoje.

Primename, kad anksčiau buvo trys vicemero postai, tačiau praeitoje kadencijoje sumažinta iki dviejų. Dabar vėl grąžintos trys kėdės. V. Matijošaitis yra užsiminęs, esą trys mero pavaduotojai sugrąžinami, nes mieste yra daug darbo.

Visgi, nors du vicemerai yra tie patys, kaip ir praeitoje kadencijoje, tačiau pokyčių jų darbuose tikrai bus. Pakeitus Vietos savivaldos įstatymą, nei meras, nei vicemerai nebegali būti tarybos nariais. Tad tiek M. Jurgutis, tiek A. Palionis turėjo atsisakyti tarybos nario mandato, nors kauniečiai juos ir buvo delegavę į tarybą.


Šiame straipsnyje: Kauno vicemeraiAndrius Palionis

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Kada grąžinsit 1,6 mln į biudžetą...Jau aplenkėte tikrai Vilnių,ten tokių be čekučių nerasta kaip pas jus

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai Vieningas Kaunas. Dar 2-3 kadencijos ir aplenksime Vilnių . Tapsime Nr 1 miestu Lietuvoje.

Khe

Khe portretas
Ko tappkinas tili, gal burnoje uztrigo vibratorius?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių