Uždarytų muziejų eksponatai liks Kaune

  • Teksto dydis:

Bendrovei TEO pardavus Kauno Rotušės aikštėje esančius pastatus ir uždarius juose veikusį Ryšių istorijos muziejų, jo eksponatai liks Kaune. Keramikos muziejaus vertybės taip pat bus saugomos čia.

„Bendrovė TEO mus išgirdo ir, įvertinusi mūsų pastangas išsaugoti Ryšių istorijos muziejaus ekspozicijas, yra pasiruošusi perduoti eksponatus Kauno savivaldybei. Perdavimo procedūras dar turės patvirtinti miesto taryba ir bendrovės valdyba“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Manome, kad svarbu ne tik išsaugoti, bet ir palikti visuomenei galimybę susipažinti su istorine atmintimi. Ryšių istorijos muziejaus eksponatai atskleidžia pašto, telekomunikacijų, radijo ir informatikos raidą Lietuvoje, todėl yra svarbūs ne tik miestui, bet ir nacionaliniu mastu“, – teigė KTU mokslo prorektorė Asta Pundzienė.

Pasak jos, informacinės ir komunikacijos technologijos yra viena iš stipriausių KTU sričių, todėl Ryšių istorijos muziejaus kolekcijos eksponavimas universitete suteiks studijoms ir mokslo tyrimams istorinio tęstinumo.

„VII fortas pasiruošęs priimti dalį uždaromo muziejaus eksponatų, patalpinti jas laisvose ekspozicinėse erdvėse bei jau šį pavasarį eksponuoti lankytojams. Sieksime išsaugoti veikiančių eksponatų funkcionavimą ir ketiname naujų eksponatų pagrindu kurti edukacines programas vaikams“, – žadėjo VII forte įsikūrusio muziejaus vadovas Vladimiras Orlovas.

Muziejaus kolekciją sudaro pašto, radijo, telegrafo, telefono, informatikos eksponatai, pašto ženklų rinkiniai, elektroninės skaičiavimo mašinos.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad nuo kovo 1 dienos duris užveria Ryšių istorijos ir Keramikos muziejai. Šis sprendimas sukėlė daugelio kauniečių nepasitenkinimą.

Rotušės rūsyje veikusio Keramikos muziejaus eksponatai bus saugomi Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje.

„Kadangi Keramikos muziejus yra M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padalinys, tai sutarėme, jog muziejinės vertybės bus saugomos viename iš dailės muziejaus pastatų. Įvairios keramikų parodos bei žymių keramikų darbai galės būti eksponuojami ir rotušėje įsikūrusiame Kauno miesto muziejuje ar Kauno pilies erdvėse“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu,

Idomu, portretas
kokia bausme laukia TEO uz paveldo sunaikinima?

kaunas

kaunas portretas
Turi buti atrastos naujos patalpos Ryšių muziejui, o ne eksponatai išdalinami tai VII fortui, tai universitetui. Tiek patalpų mieste pilna mieste laisvų, tai nejaugi sunku atarsti tinkamą vietą?

pranas

pranas portretas
tai sakot, Kaunas turetu Tapti Europos kulturos sostine....be muzieju ir biblioteku....pastatykim dar viena zuvies perdirbimo imone...bet butinai privacia...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių