Spūsčių neišvengsime: remontui uždaromos dar kelios Kauno gatvės

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė skelbia, kad įsibėgėjo gatvių tvarkymo sezonas ir nurodo, kad kelininkai užims dar kelias vietas, kuriose eismas bus gerokai apsunkintas.

Probleminių vietų remontas

Nurodoma, kad kelininkai imasi probleminių vietų – A.Šapokos ir B.Brazdžionio gatvių sankirtos. Čia bus įrengta žiedinė sankryža su papildomu nusukimu.

„Darbai jau prasidėjo. Išardyta dalis šaligatvio, o netrukus veiksmas persikels ir į pačią sankryžą. Nuo liepos vidurio ruošiamasi riboti eismą dalyje Mosėdžio gatvės, todėl raginame vairuotojus stebėti ženklus ir iš anksto keliones planuotis alternatyviais maršrutais“, – skelbiama Kauno miesto savivaldybės „facebook“ puslapyje.

Užbaigti visus darbus B.Brazdžionio ir A.Šapokos sankirtoje bei jos prieigose planuojama šį rugsėjį.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Darbai aplink Ąžuolyną

Primename, kad vairuotojai planuotis keliones turi ir dėl kitų gatvių remonto. Ąžuolyno prieigos tai pat tapo statybų aikštele ir eismas šioje Kauno vietoje ne visur yra leidžiamas.

Bendrovė „Kauno energija“ Vydūno alėjoje per vasarą planuoja pakloti beveik 500 metrų šilumos tinklų. Atnaujinant požemines komunikacijas, dalis Vydūno al. gatvės bus nepravažiuojama iki vasaros pabaigos. Transporto eismas uždarytas atkarpoje nuo K.Petrausko iki Gėlių rato gatvės.

Nuo liepos 4 d. apylankos ženklai vairuotojus nukreipiami aplinkinėmis gatvėmis – pro Radvilėnų plentą, taip pat aplinkinėmis A.Baranausko, J.Basanavičiaus ir K.Petrausko gatvėmis.

Vydūno alėjoje vykdomi darbai turės įtakos ir viešajam transportui.

Dar labiau apsišarvuoti kantrybe prireiks vairuotojams, vykstantiems Radvilėnų plentu – atkarpoje nuo Zoologijos sodo iki Tunelio gatvės numatyta įrengti tris pralaidas upeliui ir atnaujinti lietaus nuotekų tinklus.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Užbaigus požeminius darbus, gatvę uždengs nauja asfalto danga, išlaikant tą patį važiuojamosios dalies plotį.

Didžiausias pokytis – pėstiesiems. Ąžuolyno pusėje suplanuotas naujas šaligatvis. Tai ženkliai pagerins pėsčiųjų bei dviratininkų susisiekimą tarp Vydūno alėjos ir Tunelio gatvės.

Svarbiausius požeminių komunikacijų atnaujinimo darbus tikimasi užbaigti iki vasaros pabaigos, o važiuojamosios dalies įrengimą – iki vėlyvo rudens. Iki tol vairuotojai turės rinktis apylanką Slėnio gatve bei kitus alternatyvius maršrutus.

Eismo trukdžiai ir kitose vietose

Intensyvūs darbai vyksta ir Nemuno gatvėje. Ji visam transportui bus uždaryta iki rugsėjo. Tam tikri eismo ribojimai galimi ir Tunelio gatvėje.

Birželio pabaigoje miesto savivaldybė skelbė, kad pradeda remontuoti vieną pėsčiųjų viaduką virš Tunelio gatvės, sujungiantį Perkūno alėją ir Vievio gatvę.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Užtikrinant eismo saugumą, Tunelio gatvėje tam tikromis valandomis transporto srautai bus nukreipiami į vieną kelio pusę, paliekant po vieną juostą abejomis kryptimis. Dėl šių darbų Tunelio gatve kursuojančių autobusų ir troleibusų maršrutai bei tvarkaraščiai nesikeis.

Pilnu pajėgumu darbai vyksta ir Tunelio bei K.Baršausko gatvėse. Nuo geležinkelio stoties iki vadinamosios VI forto žiedinės sankryžos tiesiamas naujas daugiau kaip 3 km ilgio dviračių takas. Tuo pačiu dar šiemet bus atnaujinti ir šaligatviai, todėl ir čia galimi tam tikri ribojimai, kad galėtų sunkioji technika laisvai dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visvaldė

Visvaldė portretas
Matrioškinų klanas ruošiasi statyti namelius Ąžuolyne,buvusios magnus firmelės vietoje,todėl skuba "atnaujinti požeminius tinklus".O gal nutiesti ir naujus?

Otto

Otto portretas
Mosėdžio g. dalis aplink sugriuvusias kiaulių fermas ir laukų teritorijoje sutvarkė, pravedė drenažą, suformavo trinkelėmis šaligatvius, gražiai išasfaltavo, o gyvenama dalis, kur pilnai vyksta eismas, žmonės su vaikais kiekvieną dieną vaikšto, niekam nerūpi, gatvė duobėta, kalnuota, šuliniai išlindė, šaligatvių nerasta, o vietoje jų didžiausi grioviai vietoje šaligatvių, tai taip Kaunas tvarkosi....

Ožislovas

Ožislovas portretas
"Ožių partija" ir jos klapčiukai nerimsta. Bando apjuodinti Kauno merą, patys būdami šūdini iki ausų.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių