Sielos skaudulius gydosi grupėje

  • Teksto dydis:

Diskusijos santykių su tėvais ir bendraamžiais temomis, piešimas ant stiklo, žibintų gamyba, šokiai – šias veiklas išbandė merginų užimtumo ir savęs pažinimo grupės narės Domeikavoje.

Kauno rajono socialinių paslaugų centro Šeimos gerovės skyriuje Domeikavoje vykstantys merginų užimtumo ir savęs pažinimo grupės užsiėmimai skirti 12–14 metų paauglėms, kurios dėl įvairių priežasčių patiria socialinę atskirtį, yra uždaros, sunkiai bendrauja, taip pat merginoms, norinčioms ugdyti kūrybiškumą, socialinius ir buitinius įgūdžius. Grupės veikla paremta Mios Hanstrom grupių metodika, kuri skatina tarpusavio pasitikėjimą ir atsivėrimą.

Merginos diskutuoja joms aktualiomis temomis, tokiomis kaip pasitikėjimas, santykiai su tėvais ir bendraamžiais, patyčios, emocijos, vertybės, socialiniai vaidmenys, motyvacija, tarpusavio supratimas. Grupės narės kartu ieško atsakymų į rūpimus klausimus, bando geriau suprasti kylančias emocijas, gamina rankdarbius, mokosi įvairių piešimo, dekupažo, vėlimo ir kitų technikų, vaišinasi arbata.

Merginos jau išbandė piešimą ant stiklo, užrašų knygelių gaminimą ir įrišimą, savarankiškai kepė pyragą, mokėsi įvairių šokių žingsnelių, gamino žibintus. Grupėje švenčiami gimtadieniai, kalendorinės šventės, kiti grupės dalyvėms svarbūs įvykiai.

Neseniai merginos apsilankė Linksmakalnyje įsikūrusioje gyvūnų prieglaudoje "Penkta koja". Paauglės bendravo su savanoriais, o šunis lepino atsivežtais skanėstais.

Merginos pačios planuoja užsiėmimų turinį, siūlo joms aktualias temas. Grupės veikla lanksčiai pritaikoma prie poreikių, gebėjimų ir lūkesčių. Nedidelė grupės apimtis leidžia išgirsti kiekvieną jos dalyvę.

Užsiėmimai vyksta ketvirtadieniais nuo 13.30 val. Šeimos gerovės skyriuje, Neries g. 16, Domeikavoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių