Sapnų pamokose praverčia ir pagalvės

Ar įmanoma prasmingai švęsti Tarptautinę miego dieną, kuri pasaulyje minima kovo 21-ąją? Kauno rajono Ringaudų pradinės mokyklos kolektyvas, atsakytų vienbalsiai: taip.

Neatsitiktinai ir praėjusį penktadienį nuo paties ryto mokykloje dažniau buvo girdėti ne "Labas rytas", o "Labanakt" ar "Saldžių sapnų". Nesimatė ir visiems įprastų uniformų: tą dieną ringaudiškiai mokiniai ir mokytojai vilki pižamas, chalatus, avi šlepetes. Vaikai jau įprato, kad tą dieną gali atsinešti savo mėgstamiausią pagalvėlę, antklodę ar net miegmaišį, nes per pertraukas klasėje ar koridoriuje, skambant lopšinėms, gali pailsėti.

Per pamokas mokiniai semiasi žinių apie miegą ir jo teikiamą naudą. Per pasaulio pažinimo pamokas sužino, kiek valandų sveika miegoti, kodėl kartais atsikeliame nepailsėję ir visą dieną būname suirzę, ką daryti, kad sapnuotume tik malonius dalykus, o ne košmarus, ir dar daug įdomios bei reikalingos informacijos.

Mažesnieji daugiau informacijos išgirsta iš savo mokytojų, o vyresnieji patys ieško atsakymų enciklopedijose bei internete, kuria plakatus, lankstinukus ir vaidinimus. Per matematiką galima suskaičiuoti, kiek miega drambliai, žirafos ar kiškiai, sudaryti klasės mokinių miego diagramą, išmatuoti mylimos pagalvėlės aukštį ar antklodės plotą. Muzikos pamokose mokiniai dainuoja savo mėgstamas lopšines, kurias dainuodavo mamos, močiutės ar tėčiai.

Vis dėlto labiausiai mokiniai laukia kūno kultūros pamokų, per kurias tobulina savo laikyseną vaikščiodami su pagalvėmis ant galvų, atlieka įvairius pratimus su pagalvėlėmis ir antklodėmis, lavina vikrumą neįprastose estafetėse.

Šią dieną vyksta ir įvairūs konkursai: renkama linksmiausia Miego dienos nuotrauka, žavingiausia pižama, įdomiausios šlepetės, gražiausia padainuota lopšinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių