Reidas Kaune: policininkai išbandė naujus alkotesterius

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos patruliai šeštadienį vykdė reidą, kurio metu išbandė naujus alkoholio matuoklius. Nauji aparatai leido operatyviai patikrinti šimtus vairuotojų.

Išbandė naujas priemones

Šeštadienio popietę Kauno policijos pareigūnai Neries krantinėje išrikiavo tarnybinius automobilius, pastatė kelių ženklus ir pradėjo stabdyti kiekvieną nuo Varnių tilto pusės link Baltų prospekto važiuojantį vairuotoją. Priemonės metu didžiausias dėmesys skirtas neblaivių vairuotojų paieškoms. Taip pat tikrinta, ar dėvimi saugos diržai, ar tvarkingi dokumentai bei ar vairuotojas kitaip nenusižengė Kelių eismo taisyklėms.

Būtent siekiant patikrinti, ar vairuotojai prie vairo sėdo blaivūs, pareigūnai naudojo visai neseniai gautus naujuosius alkotesterius. Nauji alkoholio matuokliai veikia per atstumą, tad vairuotojas neprilietęs prie lūpų pūsteli orą ir jei jis išgėręs, aparatas pažymi. Šis matuoklis tikslių promilių nerodo, todėl jei kyla įtarimų, jog vairuotojas gali būti neblaivus, jam tenka papūsti į įprastą alkotesterį.

Spūsčių nebuvo

Dėl naujoviškų alkoholio matuoklių pareigūnai galėjo patikrinti šimtus vairuotojų ir dėl vykdomos priemonės nenusidriekė didelė eilė. Pareigūnai abiejose Neries krantinės eismo juostose stabdė visus vairuotojus iš eilės.

Jei kilo įtarimų, automobilį vairuotojas patraukdavo į šalia esančią gatvelę. Čia kiti pareigūnai dar kartą patikrino blaivumą bei dokumentus.

Per pirmąją reido valandą nebuvo nė vieno vairuotojo, kuris viršytų leistiną alkoholio normą. Buvo tik vadinamieji nepripūtimai, kai alkotesteris parodo mažiau nei 0,4 prom. alkoholio kiekio. Tokių nepripūtusių vairuotojų pasitaikė. Keli vairuotojai įpūtė nuo 0,02 iki 0,23 prom. Tačiau dažnu atveju pakartotinis pūtimas parodė, kad vairuotojai važiavo blaivūs. Pareigūnai spėliojo, kad naująjį alkotesterį galėjo apgauti neseniai papurkštas langų valymo skystis, kuriame paprastai taip pat būna tam tikra alkoholio koncentracija.

Tikrino ir dokumentus

Pirmąją Kelių policijos priemonės valandą įkliuvo keli vairuotojai dėl netvarkingų dokumentų.

Mikroautobuso vairuotojas tarp dokumentų šūsnies neatrado techninę apžiūrą patvirtinančio dokumento, patikrinus sistemoje paaiškėjo, kad automobilis iš tikrųjų nėra praėjęs techninės apžiūros.

Dar vienas vairuotojas buvo praradęs teisę vairuoti. Nors draudimo terminas jau buvo praėjęs, vyras iki galo neatliko visų procedūrų, kurios jam sugrąžintų teisę vairuoti, todėl šį kartą gavo baudą. Tačiau pareigūnai pažymėjo, kad šiuo atveju vyras galės artimiausiu metu susitvarkyti dokumentus ir atgauti prarastą vairuotojo pažymėjimą.

Pareigūnai reidą vykdė nuo 14 iki 17.30 val. Per visą laiką patikrintas 1467 vairuotojų blaivumas. Per šį laiką policijos pareigūnams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai. Vienas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,43 prom., kitas – 0,54 prom. alkoholio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūpestis

Rūpestis portretas
Policijos įranga ir transporto priemonės jau lenkia Vokiečius. Tik algos, deja ne. Patrulių gatvėse vis mažiau, vyresnieji perka daugiau kavos - kabinetuose geria žiųrėdami radarų parodymus ekrane. Geras darbas, šilta, kodėl ne....

o tikslas koks?

o tikslas koks? portretas
ir koks buvo tikslas stabdyt gerai vaziuojancius? gatvese nebera akivaizdziu pazeidimu, kad reik ieskot pazeideju tarp tvarkingai vaziuojanciu? jei matai kad zmogus netvarkingai vaziuoja tai ir stabdyk toki , ir gilinkis ar jis girtas, ar jis blaivas, ar jam su sveikata negerai, ar su sveikata per gerai, o koks tikslas tvarkingai vaziuojantiems laika gadint? Raso kamsciu nebuvo, o tai i nuotraukas reik pasiziuret pries rasant, ar cia kamstis suvokiamas tada kai visas miestas sustoja?

klausimas

klausimas portretas
O gaideliams nustatyti dar nesukure testerio, kuris rodo, kad smegeninej jovalas?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių