Pokalbis „Kauno dienos“ studijoje: kaip Lietuvos ekonomika išgyvens krizę?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius Rytis Krušinskas.

KTU mokslininkų grupė ištyrė verslo atsparumą COVID-19 sukeltam ekonominiam šokui. Šios grupės vadovas, Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius R. Krušinskas „Kauno dienos“ studijoje plačiau papasakojo apie tyrimą ir apžvelgė šalies ekonominę situaciją.

Žinia, labiausiai nukentėjo maitinimo, poilsio organizavimo ir apgyvendinimo sektorius, tačiau šios sritys bendrame Lietuvos ekonomikos paveiksle sudaro tik apie 15 proc. Tarkime, nekilnojamojo turto operacijų sektoriuje buvo fiksuojamas netgi augimas – pirmosios pandemijos bangos metu čia pelningumas siekė beveik 27 proc. 

„Lietuviai mažiau linkę į rizikingas finansines investicijas, labiau nori stabilumo, tai ir sukuria tokią aplinką“, – nesunkiai šį fenomeną aiškina ekonomikos profesorius. Ateitį prognozuoti sunku, ji priklausys pirmiausiai nuo to, kiek tęsis karantinas, tačiau R. Krušinskas nedramatizuoja situacijos. „Augdama Lietuvos ekonomika auginosi ir savo atsparumą“, – remdamasis skaičiais sako jis. Visą pokalbį su R. Krušinsku kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

anna

anna portretas
Dieta yra paskutinis šimtmetis! Norėdami numesti svorio, nebereikia laikytis griežtų dietų. Sužinojau apie naują ir sveiką svorio metimą - bit.do/ketolt Išbandžiau tiek daug dalykų: visas dietas, fizinį pasirengimą, na, sugebėjau numesti 2–3 kg, o naudodamas šią priemonę numečiau 15 kg. Aš jaučiuosi puikiai! Aš patariu visiems!

фыв

фыв portretas
soo.gd/ketolv фвфывыф

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
O aš galiu pasakyti taip : kad neskubama buvo uždaryti sienų , vėliau jos specialiai atidaromos nors virusas siaučia , . Taigi iš to gaunasi kad tai daroma panašiai su ekonomiką kas apytiksliai 7-10 metų , naikinant konkurentus , ir finansinę žalą Lietuvos nepasiturintiems arba vidutinės klasės žmonėms . Kam to reikia manau visi supranta , kaip ir tai kad bedarbių tūkstančiai bet darbinama kitų šalių piliečiai , tai panašūs bet atsarginis modelis . Apie tai toje KTU tyles , nes jiems toli iki vyriškumo .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių