Metų kauniete išrinkta A. Veličkaitė: titulas pridėjo atsakomybės

Virusas, griežti karantinai palietė kiekvieną, bet ir 2020-aisiais gyvenimas nesustojo. "Kauno diena" pakalbino žinomus kauniečius apie šių metų įvykius ir viltį, kad viskas bus gerai. Pavasarį Metų kauniete paskelbta Andrėja Veličkaitė, per karantiną paminėjusi ir savo septynioliktąjį gimtadienį, sakė, kad šie jau besibaigiantys metai jai buvo kitokie nei ankstesnieji visomis prasmėmis.

Šis titulas, anot gimnazistės, jai pridėjo atsakomybės. "Darydama kiekvieną žingsnį dar labiau apgalvoju, kaip elgtis. Daug pasikeitimų moksluose ir gyvenime. Patyriau įvairiausių naujų iššūkių, bet jais džiaugiuosi, nes nereikia tik sėdėti ir nieko neveikti", – pasakojo paauglė.

Patyriau įvairiausių naujų iššūkių, bet jais džiaugiuosi, nes nereikia tik sėdėti ir nieko neveikti.

Vienas įsimintiniausių įvykių, nutikusių Andrėjai šiemet, be visą pasaulį apvertusios pandemijos, – pirmasis jos darbas. "Išbandyti, kas yra darbas, visada labai norėjau. Dar labiau supratau, kas yra atsakomybė, pasimokiau, kaip kokioje situacijoje elgtis. Dirbau pajūryje, todėl tai buvo mano pirma vasara, kurią visą praleidau prie jūros. Pirmą kartą taip ilgai gyvenau atskirai nuo tėvų, nors jie dažniausiai savaitgaliais pas mane atvažiuodavo. Būdavo tokių momentų, kai kažkas atsitikdavo ir tėvų tikrai labai trūkdavo", – vardijo A.Veličkaitė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kitąmet gegužę ji jau bus pilnametė, tad buvo pradėjusi lankyti kursus vairuotojo pažymėjimui gauti.

Į karantiną ji reaguoja kaip į galimybę pabūti su šeima. "Visi labai gerai sutariame ir mėgstame leisti laiką kartu. Karantinas, manau, galėjo būti paskelbtas daug anksčiau, nes šventės man visada asocijuojasi su bendravimu, o šiemet to nebuvo dėl dar griežtesnių ribojimų. Labai gaila, kad negalėjau susitikti ir praleisti laiko su seneliais ir draugais. Tikiuosi, kad situacija šalyje pagerės ir galėsime kuo greičiau grįžti į normalų gyvenimo ritmą", – sakė kaunietė, vildamasi, kad greitai galės grįžti į gimnaziją, nes mokantis nuotoliniu būdu sunkiau susikaupti.

Tikiuosi, kad situacija šalyje pagerės ir galėsime kuo greičiau grįžti į normalų gyvenimo ritmą.

Bendraamžiams ji palinkėtų susiimti, pabūti kažkiek ramiai, kad kuo greičiau kitąmet galėtume vėl sugrįžti į įprastą gyvenimo ritmą. "Aš pati kitais metais būsiu dvyliktokė, todėl mokytis mokykloje, o ne nuotoliniu būdu yra tikrai labai svarbu. Mokytojams irgi reikia nemažai kantrybės prisitaikyti prie mūsų visų, bet dabar tiesiog reikia išlaukti šį laikotarpį", – teigė Metų kaunietė.

Jai šis titulas atiteko, kai gelbėdama stotelėje klinikinę mirtį patyrusį vyrą pelnė didžiules "Kauno dienos", paviešinusios šią istoriją, skaitytojų simpatijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne koks pavyzdys brandžios moters su vaiku

Ne koks pavyzdys brandžios moters su vaiku portretas
Mergaitė tik savo nuomone parašė kokia ji bebūtų. O kažkas kabina savivaldybe ir viešina. Kam? Kad sužlugdytu jauna žmogų irsiekia kersto iš principo. Nebuvo nei šmeižto nieko. Faktas, nepatiko ir man nepatiktų bet gyvenime visko būna ir dar bus.

Kauniete

Kauniete portretas
Atimti apdovanojima! Geda geda Kaunui ir tevams!

Gėda

Gėda portretas
Šiaip merginai reiktų gerokai pagalvoti, kaip kad ji pati sako tai daranti, prieš reiškiantis socialiniuose tinkluose. Tokia didžiai išrinka metų kaunietė bando morališkai smukdyti po vyro netekties atsigaunančią moterį, galbūt parašykite straipsnį ir apie tai? Tiesiai veidu į samanas panele Veličkaite.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių