- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Kartelė: „Talutti“ restoranuose net ir sunkmečiu siūlomas tokios pat ar net aukštesnės kokybės maistas už beveik tą pačią kainą.
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
Keletą metų viešojo maitinimo sektorius blaškomas vis naujų vėjų: dar nespėjus pasibaigti pandemijai ir su ja susijusiems sunkumams, restoranai ir kavinės susidūrė su nauju iššūkiu – energetikos krize, kuri neleidžia veiklai įgauti pagreičio ir grįžti prie įprasto tempo.
Stebina naujovės
Anot restoranų tinklo „Talutti“ vadovės Astos Kukarėnės, į kiekvieną situaciją galima pažvelgti kūrybiškai, o kartais net išnaudoti ją savo naudai.
Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę.
„Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę, stebinti lankytoją naujovėmis“, – teigia pašnekovė.
Nuo mėnesio pradžios Kaune, Taikos prospekte, įsikūrusiame restorane „Talutti“ lankytojai gali paragauti ne tik įprastų restorano meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto.
„Tiesą sakant, vis dar diskutuojame, kaip taisyklingai vadinti naują maisto gaminimo įrangą, – šypsosi tinklo vadovė. – Tai itin lėto kepimo krosnis, kurioje mėsa kepama naudojant specialiai paruoštas ąžuolines malkas. Labai džiaugiamės, kad tokie sprendimai atėjo kartu su išaugusiomis energijos kainomis, nes klientui galime pasiūlyti tokios pat ar net aukštesnės kokybės maisto už beveik tą pačią kainą!“
Sveikesnė alternatyva
A.Kukarėnė teigia, kad idėja barbekiu rūkykloje ruoštą maistą pristatyti Lietuvos rinkai gimė dar prieš keletą metų, lankantis JAV, tačiau namuose pritaikyti kolegų iš už Atlanto maisto ruošimo paslaptis anaiptol nebuvo lengva.
„Sunkumų kilo ne tik dėl to, kaip taisyklingai įvardyti įrangą, kurią, ko gero, pirmieji pristatėme Lietuvoje, bet ir kaip paaiškinti, kas tai per gaminimo būdas, mokantis ir mokant kolegas tinkamai ja naudotis ir išgauti maksimalius rezultatus, – sako pašnekovė. – Ne paslaptis, kad dalį mėsos vis dar siunčiamės iš JAV, nes Lietuvos ūkiuose kol kas, deja, randame ne viską.“
30 parų sausai brandinti jautienos krūtinės kepsniai naujojoje krosnyje yra ruošiami apie šešiolika valandų, nuolat šlakstant alumi ir obuolių sultimis, todėl iškeptas maistas įgauna ne tik lengvo dūmo, bet ir apynių, ir obuolių aromato. Anot pašnekovės, barbekiu rūkykloje paruoštas maistas gali būti įvertintas ir kaip sveikesnė pietų ar vakarienės alternatyva, nes gamybos procese maistas prieskoniuojamas tik nedideliu kiekiu druskos, pipirų ir česnako – daugiau jokių priedų nenaudojama.
Naujovės: Kaune, Taikos prospekte įsikūrusiame „Talutti Fresh and Tasty” restorane lankytojai gali paragauti ne tik įprastų „Talutti“ meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto. / A. Ištuganovo, E. Radvilo nuotr.
Restoranų tinklo „Talutti“ technologas Irmantas Gasiūnas teigia, kad su originalia maisto gamybos technologija atsiveria visiškai naujos galimybės.
„Dėl didelio įrangos našumo galime vienu metu paruošti apie 120 kg mėsos ir naujų patiekalų pasiūlyti ne tik pagrindiniame meniu, bet ir lankytojams, atvykusiems dienos pietų. Jau dabar malkinėje krosnyje galime lėtai kepti ir rūkyti ne tik jautieną ar kiaulieną, bet ir vištieną, sūrį ar net daržoves“, – aiškina specialistas.
Dėmesys klientams
Apie ateities viziją tinklo vadovė A.Kukarėnė kalba konkrečiai: „Be abejo, reaguosime tiek į rinkos pokyčius, tiek į kliento pageidavimus. Tikimės pritaikyti naują technologiją ir kituose tinklo restoranuose, ateityje praplėsti gaminių asortimentą, rūkyti įvairesnę mėsą, įtraukti žuvį. Jau dabar sulaukiame lankytojų klausimų, ar galima užsisakyti didesnį kiekį rūkytos mėsos. Apie tokią galimybę svarstome ir galbūt ateityje tokia pasiūla atsiras.“
„Talutti“, anot tinklo vadovės, per ilgus darbo metus tapo itin lankstus kliento atžvilgiu. „Mūsų restoranų meniu labai platus ir pasirinkimo čia tikrai netrūksta, kartais pasirodo net per daug! – juokiasi pašnekovė. – Mūsų klientai įvairūs, tad įvertinti, kas yra vidutinis restorano lankytojas, labai sunku, todėl kiekvienam stengiamės pasiūlyti kažką, kas sudomintų, patrauktų dėmesį, paskatintų sugrįžti. Su daugeliu klientų draugaujame ne vienus metus – kai kas ateidavo čia dar būdamas moksleivis ar studentas, o šiandien jau atsiveda šeimą ar antrąją pusę.“
Norintieji išbandyti restorano „Talutti“ naujienas tai jau gali padaryti Taikos pr. 12, Kaune, esančiame restorane „Talutti Fresh and Tasty“.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kauno senamiestyje siekiama atkurti XIX amžiaus sandėlio pastatą8
Kauno senamiestyje siekiama atstatyti sunykusį XIX amžiaus sandėlio pastatą: derinimui pateikti jo rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai. ...
-
Lampėdžio irklavimo bazės statybas planuojama baigti metų viduryje
Šį pavasarį planuojama pradėti pernai dėl nesutarimų neužbaigtos irklavimo bazės Lampėdžio ežere Kaune statybas – miesto savivaldybė paskelbė rangovo konkursą. ...
-
Kauno miestas ir rajonas sutarė, kaip kompensuos viešąjį transportą, darželius25
Kauno miesto ir rajono savivaldybės sutarė dėl tvarkos, kaip viena kitai kompensuos ikimokyklinį ugdymą bei kaip rajonas miestui kompensuos išlaidas, patiriamas dėl viešojo transporto, įvažiuojančio į šios savivaldybės teritorij...
-
LSMU ketinama pavesti rūpintis paimamais laukiniais gyvūnais1
Lietuvos sveikatos mokslų universitetui (LSMU) siūloma pavesti nuo spalio rūpintis paimtų iš laukinės aplinkos, sulaikytų, konfiskuotų laukinių gyvūnų sveikatos priežiūra, globa ir gydymu. ...
-
Garsioji slaugytoja savo mundurą bando skalbti fantazijomis2
Kol teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimai nelegalios „Sculptos“ įkūrėjos veiklos, pati garsioji slaugytoja bando viešai pateisinti savo juodus darbelius. Tačiau labai nesėkmingai. ...
-
„Kauno dienai“ – jaunųjų žurnalistų patarimai: pasiūlė į turinį įtraukti ir komiksų
Būrys smalsių, drąsių mokinių apsilankė „Kauno dienos“ redakcijoje – Kauno Pilėnų progimnazijos jaunieji žurnalistai norėjo iš arti pamatyti dienraščio ir portalo redakcijos darbą, pabendrauti su čia dirbančiais ...
-
Robotikos asai keliaus į Hiustoną4
Įveikę stipriausius Lietuvoje, Kauno jėzuitų gimnazijos moksleiviai ruošiasi užkariauti pasaulį. Balandį jų laukia robotikos varžybos Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). ...
-
Pokyčiai NSA – pasvėrus visus argumentus
Prie Nacionalinės sporto agentūros (NSA) komandos prisijungė daugiau nei 20 metų darbo patirtį su aukščiausio lygio atletais sukaupęs Vytenis Trumpickas. „Girdžiu daug atsiliepimų iš sportininkų, kad jie negauna net kasdienių pas...
-
Chuliganai su vandens motociklais Nemune: aptaškyti praeiviai ir institucijų dėmesys (vaizdo įrašas)24
Praeiviai užfiksavo, kaip Nemune, netoli „Žalgirio“ arenos bei Vytauto Didžiojo tilto keli vandens motociklai specialiai manevruoja arti pakrante einančių žmonių. Kauniečiai įsitikinę, kad taip elgiasi nesubrendę chuliganai. ...
-
Kaune duris atveria naujas darželis
Vilijampolėje (Jūratės g. 19) įgyvendinta sovietmečiu statyto pastato konversija į šiuolaikišką ugdymo įstaigą. Renovacijos darbai baigti – vyksta objekto pridavimo procedūros, ruošiamasi atidarymui: formuojamas personalas,...