- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Kartelė: „Talutti“ restoranuose net ir sunkmečiu siūlomas tokios pat ar net aukštesnės kokybės maistas už beveik tą pačią kainą.
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
Keletą metų viešojo maitinimo sektorius blaškomas vis naujų vėjų: dar nespėjus pasibaigti pandemijai ir su ja susijusiems sunkumams, restoranai ir kavinės susidūrė su nauju iššūkiu – energetikos krize, kuri neleidžia veiklai įgauti pagreičio ir grįžti prie įprasto tempo.
Stebina naujovės
Anot restoranų tinklo „Talutti“ vadovės Astos Kukarėnės, į kiekvieną situaciją galima pažvelgti kūrybiškai, o kartais net išnaudoti ją savo naudai.
Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę.
„Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę, stebinti lankytoją naujovėmis“, – teigia pašnekovė.
Nuo mėnesio pradžios Kaune, Taikos prospekte, įsikūrusiame restorane „Talutti“ lankytojai gali paragauti ne tik įprastų restorano meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto.
„Tiesą sakant, vis dar diskutuojame, kaip taisyklingai vadinti naują maisto gaminimo įrangą, – šypsosi tinklo vadovė. – Tai itin lėto kepimo krosnis, kurioje mėsa kepama naudojant specialiai paruoštas ąžuolines malkas. Labai džiaugiamės, kad tokie sprendimai atėjo kartu su išaugusiomis energijos kainomis, nes klientui galime pasiūlyti tokios pat ar net aukštesnės kokybės maisto už beveik tą pačią kainą!“
Sveikesnė alternatyva
A.Kukarėnė teigia, kad idėja barbekiu rūkykloje ruoštą maistą pristatyti Lietuvos rinkai gimė dar prieš keletą metų, lankantis JAV, tačiau namuose pritaikyti kolegų iš už Atlanto maisto ruošimo paslaptis anaiptol nebuvo lengva.
„Sunkumų kilo ne tik dėl to, kaip taisyklingai įvardyti įrangą, kurią, ko gero, pirmieji pristatėme Lietuvoje, bet ir kaip paaiškinti, kas tai per gaminimo būdas, mokantis ir mokant kolegas tinkamai ja naudotis ir išgauti maksimalius rezultatus, – sako pašnekovė. – Ne paslaptis, kad dalį mėsos vis dar siunčiamės iš JAV, nes Lietuvos ūkiuose kol kas, deja, randame ne viską.“
30 parų sausai brandinti jautienos krūtinės kepsniai naujojoje krosnyje yra ruošiami apie šešiolika valandų, nuolat šlakstant alumi ir obuolių sultimis, todėl iškeptas maistas įgauna ne tik lengvo dūmo, bet ir apynių, ir obuolių aromato. Anot pašnekovės, barbekiu rūkykloje paruoštas maistas gali būti įvertintas ir kaip sveikesnė pietų ar vakarienės alternatyva, nes gamybos procese maistas prieskoniuojamas tik nedideliu kiekiu druskos, pipirų ir česnako – daugiau jokių priedų nenaudojama.
Naujovės: Kaune, Taikos prospekte įsikūrusiame „Talutti Fresh and Tasty” restorane lankytojai gali paragauti ne tik įprastų „Talutti“ meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto. / A. Ištuganovo, E. Radvilo nuotr.
Restoranų tinklo „Talutti“ technologas Irmantas Gasiūnas teigia, kad su originalia maisto gamybos technologija atsiveria visiškai naujos galimybės.
„Dėl didelio įrangos našumo galime vienu metu paruošti apie 120 kg mėsos ir naujų patiekalų pasiūlyti ne tik pagrindiniame meniu, bet ir lankytojams, atvykusiems dienos pietų. Jau dabar malkinėje krosnyje galime lėtai kepti ir rūkyti ne tik jautieną ar kiaulieną, bet ir vištieną, sūrį ar net daržoves“, – aiškina specialistas.
Dėmesys klientams
Apie ateities viziją tinklo vadovė A.Kukarėnė kalba konkrečiai: „Be abejo, reaguosime tiek į rinkos pokyčius, tiek į kliento pageidavimus. Tikimės pritaikyti naują technologiją ir kituose tinklo restoranuose, ateityje praplėsti gaminių asortimentą, rūkyti įvairesnę mėsą, įtraukti žuvį. Jau dabar sulaukiame lankytojų klausimų, ar galima užsisakyti didesnį kiekį rūkytos mėsos. Apie tokią galimybę svarstome ir galbūt ateityje tokia pasiūla atsiras.“
„Talutti“, anot tinklo vadovės, per ilgus darbo metus tapo itin lankstus kliento atžvilgiu. „Mūsų restoranų meniu labai platus ir pasirinkimo čia tikrai netrūksta, kartais pasirodo net per daug! – juokiasi pašnekovė. – Mūsų klientai įvairūs, tad įvertinti, kas yra vidutinis restorano lankytojas, labai sunku, todėl kiekvienam stengiamės pasiūlyti kažką, kas sudomintų, patrauktų dėmesį, paskatintų sugrįžti. Su daugeliu klientų draugaujame ne vienus metus – kai kas ateidavo čia dar būdamas moksleivis ar studentas, o šiandien jau atsiveda šeimą ar antrąją pusę.“
Norintieji išbandyti restorano „Talutti“ naujienas tai jau gali padaryti Taikos pr. 12, Kaune, esančiame restorane „Talutti Fresh and Tasty“.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
LSMU Kauno ligoninė pradeda statyti Skubios pagalbos ir reanimacijos skyrių38
LSMU Kauno ligoninė gyvena atidarymo ir statybų nuotaikomis. Artimiausiu metu pradės veikti naujas Ortopedijos traumatologijos skyrius. Už jo prasideda naujojo korpuso statybos. Čia įsikurs modernus Skubios pagalbos ir reanimacijos skyrius. ...
-
J. Šmidtienė kviečia užsukti eglišakių: mielai pasidalintume su miestiečiais8
Kas nesulaukiate miškininkų akcijos, kai šie į miestą prieš Kalėdas atveža daugybę eglišakių, suskubkite jau šiandien į Senamiestį. ...
-
Kodėl stringa atliekų perdirbimas?
Europos Komisija (EK) prieš Lietuvą pradėjo pažeidimo nagrinėjimo procedūrą, nes mūsų valstybė nepasiekė Atliekų pagrindų direktyvoje 2020 m. numatyto įsipareigojimo parengti pakartotinai naudoti ir perdirbti 50 proc. popieriaus, metalo, pl...
-
Savivaldybė ir ESO labiau derins veiksmus2
Kauno rajono savivaldybėje apsilankę AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovai su meru Valerijumi Makūnu ir kitais komandos nariais aptarė planus dėl naujų elektros linijų tiesimo, senų pašalinimo, elektromobilių įkrovos ...
-
Kauno rajonas kviečia į kalėdinį nuotykį
Besibaigiant lapkričiui įjungęs šventinį režimą, gruodį Kauno rajonas kviečia pasitikti drauge, savo įspūdžių krepšelį papildyti eglių girliandų blizgesiu, skambiomis melodijomis ir smagiais žaidimais. ...
-
Lietuvos mokslininkai atrado medžiagą, galinčią sukelti revoliuciją medicinoje10
Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su medikais atrado būdą, kaip susintetinti augalinę medžiagą, ant kurios sėkmingai užauginami organai, kurie vėliau gali būti transplantuoti žmogui. Ta pati medžiaga gali būti pritaikoma ir ...
-
Prisiminė, kaip Nemunas ties Kaunu užšaldavo dar lapkritį1
Praeityje Lietuvos klimatas buvo kur kas šaltesnis. Kai kuriais metais meteorologinė žiema prasidėdavo dar lapkričio pradžioje, o vandens telkiniai ir net upės užšaldavo lapkričio viduryje. Taip buvo nutikę ne kartą XIX a. pabaigoje. &S...
-
Sinoptikai praneša orus, o gyventojai dalijasi: įspūdingas dangus šį rytą
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba dalijasi šios dienos orų prognoze. ...
-
Kuri Kauno eglutė gražesnė: šių ar praėjusių metų?37
Nauja puošimo komanda Kaune šiandien paskleidė meduolių kvapą – Vienybės aikštėje įžiebta miesto eglė. Praeitais metais Kalėdos Kaune susitelkė ties lengvumo tema. Tada eglę puošė menininkė Jolanta Šmi...
-
Lietuvoje įžiebta pirmoji Kalėdų eglė: Kaunas pakvipo meduoliais, Kalėdų Senelis leidosi stogu110
Kauno Vienybės aikštėje įžiebta eglė – smaližių širdis tirpdančiomis dekoracijomis papuoštas kalėdinis medis ėmė skaičiuoti iki didžiųjų metų švenčių likusį laiką. ...